Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 14 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Koenders op bezoek bij Netanyahu

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) bezoekt van dinsdag tot en met donderdag Israël en de Palestijnse Gebieden. Het bezoek begint dinsdag met een overleg met de Israëlische premier Netanyahu. Onderwerp van gesprek is het vastgelopen vredesproces tussen Israël en de Palestijnen. De bewindspersonen zullen ook spreken over het Israëlische nederzettingenbeleid en over de Israëlische veiligheidszorgen. Daarnaast komt de onstuimige situatie in de regio aan de orde.

2. Tour-karavaan trekt de bergen in

Na de rustdag trekt de Tour de France-karavaan eindelijk het hooggebergte in. De aankomst van de tiende etappe ligt op La Pierre-Saint-Martin, na een rit van 167 kilometer. Het is voor het eerst in de Tour de France-historie dat een etappe eindigt op La Pierre-Saint-Martin, een col van de buitencategorie in de Pyreneeën. De aanloop naar de finale is zeer vlak, op een paar heuveltjes van de vierde categorie na. Chris Froome verdedigt zijn gele leiderstrui.

3. Bouterse 'vrijwel zeker' opnieuw gekozen

De Nationale Assemblee (DNA) in Suriname komt dinsdag bij elkaar om de nieuwe president te kiezen. Het is vrijwel zeker dat Desi Bouterse van de Nationale Democratische Partij (NDP) een mandaat krijgt voor een tweede ambtstermijn van vijf jaar. Het betekent voor de bijna 70-jarige Bouterse zijn tweede termijn als president van Suriname. Hij won afgelopen mei met zijn partij Nationaal Democratische Partij (NDP) de verkiezingen.

4. Uitspraak hoger beroep zaak 'grenslijk'

Dinsdag is de uitspraak in het hoger beroep in de zaak rond het 'grenslijk'. Robert-Jan B. werd eerder veroordeeld tot elf jaar voor het doden van zijn Wit-Russische echtgenote in 2007 en het verbergen van haar lichaam. Het OM heeft twaalf jaar cel geëist. 

5. Ruimtesonde New Horizons passeert Pluto

De ruimtesonde New Horizons passeert dinsdag de planeet Pluto rond 14.00 uur op een afstand van slechts 12.500 kilometer. Op dat moment zullen de scherpste foto's ooit worden gemaakt van het oppervlak. Deze foto's worden in de nacht van dinsdag op woensdag vrijgegeven door de NASA. New Horizons is bijna tien jaar onderweg geweest. 

Weer en verkeer

Het is bewolkt en af en toe valt er regen of motregen. Later op de dag wordt de neerslag meer buiig van karakter, met vaker droge perioden. In het noorden is kans op wat zon. Het maximum komt rond 20 graden uit. Er waait een zwakke tot matige wind uit west en later noordwest. Woensdag kan nog een enkele bui vallen, maar er stroomt ook warmere lucht het land in.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht voo dinsdagochtend een lichte ochtendspits. Net als het noorden heeft ook de regio Midden vakantie. Alleen het zuiden viert nog geen vakantie, waardoor daar nog enkele files kunnen ontstaan. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie