Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Cruciale eurotop voor Griekenland

Zondag vinden in Brussel drie voor Griekenland cruciale bijeenkomsten plaats. Om 11.00 uur hervat de eurogroep, de ministers van Financiën van de eurozone, het overleg over de nieuwste hervormingsvoorstellen van Griekenland.

Om 16.00 uur komen de leiders van de negentien eurolanden bij elkaar. Wat EU-president Donald Tusk betreft is zondag de ultieme deadline om een oplossing te vinden voor de Griekse crisis.

Donderdagavond hebben de Grieken een nieuw voorstel ingediend met hervormingen in ruil voor financiële steun van het Europese noodfonds ESM. De instituties (de ECB, het IMF en de Europese Commissie) en de Eurogroep zaten zaterdagavond tot laat te vergaderen over het al dan niet accepteren van het nieuwe voorstel.

2. Mannenfinale Wimbledon: Djokovic - Federer

Net als in 2014 staan Novak Djokovic en Roger Federer tegenover elkaar in de eindstrijd van Wimbledon. Afgelopen jaar toonde de Serviër zich de sterkste. De 33-jarige Zwitser kan de eerste speler worden met acht Wimbledon-titels op zijn naam. In de halve finale rekende Djokovic af met Richard Gasquet, terwijl Federer won van publieksfavoriet Andy Murray. De finale van Wimbledon begint om 15.00 uur.

3. Oranjemarsen in Noord-Ierland 

Met de jaarlijkse optochten herdenken protestanten dat de Nederlandse stadhouder Willem III op 12 juli 1690 de slag bij de rivier de Boyne won. Hij versloeg daar zijn schoonvader, de katholieke Engelse koning James II. Door de overwinning bleven de protestanten aan de macht op de Britse eilanden. Voor veel katholieken staan de oranjemarsen symbool voor de Britse bezetting van het Ierse eiland. De optochten leiden vaak tot onrust in Noord-Ierland.

4. Ploegentijdrit in Tour de France

Vlak voor de rustdag wacht de favorieten in de Tour de France een belangrijke etappe. Tussen Vannes en Plumelec leggen de renners een ploegentijdrit van 28 kilometer af. De laatste keer dat er zo laat in de Tour nog een dergelijke etappe op het programma stond, was in 1982. Verschillende equipes hebben al één of meerdere uitvallers en zijn daardoor in het nadeel.

Zo moet Bauke Mollema het bij Trek doen zonder de sterke Fabian Cancellara en kan Etixx-QuickStep na het uitvallen van Tony Martin bezwaarlijk een favoriet worden genoemd. Het Team Sky van geletruidrager Chris Froome en BMC verdienen die status wél. Het eerste team gaat om 15.00 uur van start, de laatste formatie wordt om 16.45 uur op gang geschoten.

Het weer

Zondag overdag trekt de westenwind aan naar windkracht 3 tot 5. Het is wisselend bewolkt en vooral in de ochtend regent het af en toe. In de middag blijft het vaak droog, breekt de zon soms door, maar later is opnieuw kans op een bui. Met 20 tot 23 graden is het minder warm dan zaterdag.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie