Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 11 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Val van Srebrenica 20 jaar geleden

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) spreekt zaterdag in Bosnië-Herzegovina tijdens de twintigste herdenking van de val van Srebrenica. Het is de eerste keer dat een Nederlands kabinetslid tijdens de herdenking een toespraak zal houden.

2. Rojer in finale dubbelspel Wimbledon

Jean-Julien Rojer staat zaterdag in de finale van het dubbelspel op Wimbledon. Met de Roemeen Horia Tecau aan zijn zijde stuit Rojer op het als dertiende geplaatste duo Jamie Murray/John Peers. Rojer heeft één Grand Slam-zege achter zijn naam staan. Vorig jaar was hij samen met de Duitse Anna-Lena Grönefeld de beste in het gemengd dubbel op Roland Garros. Rojer komt in actie na de finale bij de vrouwen.

In de eindstrijd van het vrouwenenkelspel staan Serena Williams en Garbine Muguruza tegenover elkaar. Voor de Spaanse is het de eerste keer dat ze in de eindstrijd van een Grand Slam-toernooi staat, Williams is al toe aan haar 25e finale. De 33-jarige Amerikaanse won dit jaar al de Australian Open en Roland Garros. De finale begint om 15.00 uur (Nederlandse tijd).

3. Eurogroep praat over Griekenland

Zaterdagmiddag vergadert de Eurogroep, de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone, over een nieuw steunpakket voor Griekenland. Donderdagavond hebben de Grieken een nieuw voorstel ingediend met hervormingen in ruil voor financiële steun van het Europese noodfonds ESM. De instituties (de ECB, het IMF en de Europese Commissie) presenteren bij deze vergadering hun eindoordeel over het risico van de plannen voor de financiële stabiliteit in de eurozone, de noodzaak van financiële steun voor Griekenland en de houdbaarheid van de Griekse schulden.

4. Aantrekkelijke finale van achtste Tour-etappe

Het venijn zit 'm in de staart van de achtste Tour de France-etappe. Het peloton finisht zaterdag op de Mûr de Bretagne, een heuvel van derde categorie. De Mûr de Bretagne is minder steil dan de Muur van Hoei, waar begin deze week de derde etappe eindigde. Wel is de klim iets langer. In 2011 eindigde een Tour-etappe ook op de Mûr de Bretagne en toen trok de latere eindwinnaar Cadel Evans aan het langste eind.

En verder:

De ANWB verwacht dat het extra druk wordt op wegen tussen Nederland en Frankrijk. De Fransen trekken er op uit vanwege Quatorze Juillet, een feestdag in Frankrijk. Ook in Nederland zullen mensen uit regio Midden dit weekeinde vertrekken naar hun vakantiebestemming. Vrijdag is de laatste schooldag voor de kinderen in die regio.

Weer

Zaterdag schijnt de zon, al zijn er 's ochtends eerst enkele hoge wolkenvelden. Het wordt ongeveer 24 graden op de Wadden en 29 graden in Noord-Brabant. Zondag zijn er meer wolken en enkele buien. Later op de dag is het van tijd tot tijd zonnig.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie