Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Extra eurotop over Grieks referendum

De Eurogroep, de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone, komt dinsdagmiddag om 13.00 uur bijeen om de Europese top voor te bereiden. De Eurogroep vergadert ter voorbereiding op de bijeenkomst van de regeringsleiders van de negentien eurolanden, om 18.00 uur, en gaat ervan uit dat de Grieken met een nieuw voorstel zullen komen.

Een ruime meerderheid van 61,3 procent van de Griekse kiezers, heeft zondag in het referendum tegen de voorstellen van de Europese geldschieters gestemd. Intussen komt het land steeds verder in de problemen. De Europese Centrale Bank heeft besloten de noodsteun niet te verhogen; waardoor  de banken zonder geld komen te zitten. De Griekse banken blijven ook dinsdag en woensdag nog dicht

2. Kasseien in langste etappe Tour de France

De vierde en langste etappe in deze Tour de France is wellicht cruciaal. Het peloton moet een dag na de zware valpartij van maandag over 13,3 kilometer aan kasseistroken fietsen in Noord-Frankrijk. Afgelopen jaar pakte de latere eindwinnaar Vincenzo Nibali veel tijd op de concurrentie in een soortgelijke rit. De eerste kasseistrook ligt na 103,5 kilometer op het parcours. De resterende stroken doemen allemaal in de slotfase op van de 221 kilometer lange etappe. Na de laatste kasseien volgen nog ruim tien kilometer tot de finish. Chris Froome start in het geel.

3. Deadline voor akkoord Iran verstrijkt

Iran en de groep van zes wereldmachten - de Verenigde Staten, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland - bereikten eerder een basisakkoord over het Iraanse kernprogramma. Als er een definitief akkoord ligt, beperkt Iran zijn nucleaire programma in ruil voor verlichting van economische sancties. Volgens de Iraanse minister Mohammad Javad Zarif was een akkoord over het atoomprogramma nooit dichterbij dan nu.

4. Laurent Gbagbo voor Internationaal Strafhof

De oud-president van Ivoorkust wordt verantwoordelijk gehouden voor de burgeroorlog die het land in zijn greep hield. Die ontstond toen Gbagbo weigerde de macht over te dragen nadat hij de verkiezingen in 2010 had verloren. Gbagbo wordt aangeklaagd voor onder meer moord, verkrachting, poging tot moord en vervolging. De voormalig president zit sinds 2011 vast in Scheveningen.

En verder:

- Is het tien jaar geleden dat in Londen een terreuraanslag plaatsvond; het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad blijft daarom een minuut stil staan ter herdenking.

- En doet de Hoge Raad uitspraak in de fraudezaak-Palm Invest, waarin het hof Danny K. en Remco V. twee jaar geleden veroordeelde tot vijf jaar gevangenisstraf voor valsheid in geschrifte en oplichting van vierhonderd beleggers voor 31 miljoen euro.

Weer en verkeer

Dinsdag blaast de zuidoostenwind warme lucht het land binnen. Het wordt 25 tot 30 graden met 's ochtends geregeld zon. In de middag en avond neemt de buiigheid toe, mogelijk met onweer, waarna de warmte 's avonds weer verdreven wordt. Morgenavond en woensdag waait er een koele westelijke wind, kracht 4 tot 6.

In de regio noord is de zomervakantie al begonnen, daarom staan er veel minder files dan gebruikelijk.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie