Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Merkel en Hollande praten over Griekenland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel gaat maandag in Parijs in gesprek met de Franse president François Hollande over de uitkomst van de volksraadpleging in Griekenland. Het merendeel van de kiezers stemde zondag 'nee' bij het referendum.

Dinsdag willen Merkel en Hollande een Europese top over Griekenland. Intussen blijven de restricties op de Griekse banken van kracht. 

2. Douane Schiphol voert actie

Passagiers die maandag tussen 7.00 en 11.00 uur landen, zullen gegarandeerd hun koffer moeten openen voor een controle. Douanepersoneel voert sinds mei actie, omdat minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) volgens de bonden niet wil luisteren naar de oproep voor een nieuwe cao.

3. Zussen Williams treffen elkaar

Wimbledon begint maandag aan de tweede week. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen worden alle achtste finales afgewerkt. In het vrouwentoernooi is het duel tussen Serena Williams en Venus Williams het meest in het oog springende affiche.

Bij de mannen probeert publieksfavoriet Andy Murray het Kroatische servicekanon Ivo Karlovic onschadelijk te maken. Novak Djokovic duelleert met de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

Zie ook: Dossier Wimbledon

4. Uitspraak misbruik agenten

De rechtbank in Zwolle doet maandag uitspraak in de zaak tegen twee agenten die worden verdacht van het seksueel misbruiken van een vrouw op de achterbank van een politiewagen tijdens het Carnavalsweekeinde in Wijhe.

5. Tour de France verlaat Nederland

De klassementsrenners moeten maandag aan de bak in de Tour de France, die Nederland achter zich laat. De derde etappe eindigt immers op de Muur van Hoei, een zeer steile klim van ongeveer één kilometer. Bij voorbaat staat vast dat er verschillen ontstaan, de vraag is alleen hoe groot die zullen zijn.

De Muur van Hoei is bekend van de semiklassieker de Waalse Pijl, die eerder dit jaar werd gewonnen door Alejandro Valverde. De Spanjaard is dan ook een van de favorieten voor de dagzege. De verwachte aankomsttijd is 17.25 uur.

6. Stierenrennen in Pamplona

In Pamplona wordt het jaarlijkse stierenrennen gehouden. Een meute rent voor de stieren uit door de smalle straten van de Spaanse stad. Elk jaar raken tweehonderd tot driehonderd mensen gewond en sinds 1924 zijn vijftien mensen omgekomen. Het San Fermin Festival, waar het stierenrennen onderdeel van is, duurt tot dinsdag 14 juli.

En verder:

- wordt wereldwijd de 80ste verjaardag gevierd van de Dalai Lama. In Nederland zal dit gebeuren op de Dam in Amsterdam.

- wordt professor Bob Smalhout maandag begraven in Utrecht, in bijzijn van vrienden en familie. De oud-anesthesioloog van de Telegraaf is woensdag 2 juli op 87-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Bosch en Duin.

Weer en verkeer

Maandag schijnt de zon behoorlijk en het blijft droog. Bij een aanhoudende matige westenwind, wordt het 20 tot 25 graden. In de nacht naar dinsdag draait de wind naar zuidoost en komt de warme lucht weer even terug.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht voor maandagochtend een lichte spits. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie