Dit is wat er de komende week in ieder geval gaat gebeuren. 

Maandag

1. Douane Schiphol voert actie.

Passagiers die op 6 juli tussen 7.00 en 11.00 uur landen, zullen gegarandeerd hun koffer moeten openen voor een controle. Douanepersoneel voert sinds mei actie, omdat minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) volgens de bonden niet wil luisteren naar de oproep voor een nieuwe cao.

2. Tour de France verlaat Nederland.

De derde etappe eindigt op de Muur van Hoei, een steile klim van ongeveer één kilometer. Bij voorbaat staat vast dat er verschillen ontstaan, de vraag is alleen hoe groot die zullen zijn. De Muur van Hoei is bekend van de semiklassieker de Waalse Pijl, die eerder dit jaar werd gewonnen door Alejandro Valverde. De Spanjaard is dan ook een van de favorieten voor de dagzege. De verwachte aankomsttijd is 17.25 uur.

En verder:

In Pamplona wordt het jaarlijkse stierenrennen gehouden. Een meute rent voor de stieren uit door de smalle straten van de Spaanse stad. Elk jaar raken tweehonderd tot driehonderd mensen gewond en sinds 1924 zijn vijftien mensen omgekomen. Het San Fermin Festival, waar het stierenrennen onderdeel van is, duurt tot dinsdag 14 juli.

Dinsdag

1. Deadline voor akkoord Iran verstrijkt.

Iran en de groep van zes wereldmachten - de Verenigde Staten, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland - bereikten eerder een basisakkoord over het Iraanse kernprogramma. Als er een definitief akkoord ligt, beperkt Iran zijn nucleaire programma in ruil voor verlichting van economische sancties. Volgens de Iraanse minister Mohammad Javad Zarif was een akkoord over het atoomprogramma nooit dichterbij dan nu.

Woensdag

1. Machinisten metro Londen staken.

Verschillende Britse vakbonden hebben metromachinisten opgeroepen om hun werk 24 uur neer te leggen. Aanleiding is het nieuwe Londense nachtnet, dat vanaf september ingaat. De vakbonden willen met de staking meer salaris en betere werkomstandigheden voor hun leden afdwingen.

En verder: 

Veilinghuis Sotheby's, in Londen, veilt twee pistolen die toebehoorden aan de zoon van Napoleon Bonaparte. De pistolen waren het laatste cadeau van Napoleon aan zijn zoon, voordat hij werd verslagen in de Slag bij Waterloo. Verwacht wordt dat de pistolen uit 1814 ongeveer 1,2 miljoen pond opleveren. 

Donderdag

1. Jack Warner verschijnt voor de rechter.

De voormalig vicepresident van de FIFA is verdachte in een reeks corruptiezaken bij de FIFA en geldt als een sleutelfiguur in de meest recente omkoopzaak bij de voetbalbond. Warner gaf zichzelf aan bij de politie op Trinidad na de arrestatiegolf eind mei. Hij claimt onschuldig te zijn en wil voorkomen dat hij wordt uitgeleverd aan de VS.

2. Rechter doet uitspraak in zaak tegen Ajax-fans.

Vijf Ajax-supporters horen het vonnis in een zaak die draait op openbare geweldpleging bij het stadion van PEC Zwolle in november 2014. De voetbalfans zouden met bivakmutsen op en voorzien van honkbalknuppels en andere slagwapens in gesloten formatie op PEC-supporters hebben ingeslagen. Justitie heeft celstraffen tot vier maanden geëist, waarvan een maand voorwaardelijk.

En verder:

Go Ahead Eagles speelt in de eerste kwalificatieronde van de Europa League de uitwedstrijd tegen Ferencváros. Thuis werd het 1-1. Het duel vindt plaats zonder publiek: Ferencváros zit een UEFA-straf uit.

Vrijdag

1. Leiders Cyprus praten over hereniging

De Turks-Cypriotische leider Mustafa Akinci en de Grieks-Cypriotische president Nicos Anastasiades komen opnieuw bijeen in gesprekken die worden gemonitord door de VN. Met de aanstelling van de gematigde Akinci hebben de besprekingen een nieuwe impuls gekregen. De Grieks-Cypriotische president sprak na een ontmoeting met Akinci eerder van een "positieve sfeer". 

Zaterdag

1. Finale Wimbledon bij de vrouwen.

Bij de vrouwen gaat Serena Williams voor haar vierde Grand Slam-titel op rij en haar zesde toernooiwinst in Londen. Vorig jaar won Petra Kvitova op het heilige gras, maar zij werd zaterdag al uitgeschakeld door Jelena Jankovic.

Zondag

1. Finale Wimbledon bij de mannen.

Titelverdediger Novak Djokovic is dit jaar de belangrijkste kanshebber voor de titel op Wimbledon. De mondiale nummer één hoopt zijn coach Boris Becker te evenaren, die het prestigieuze toernooi drie keer won. Publiekslieveling Andy Murray is het hele jaar al goed in vorm en geldt ook als favoriet voor de titel op het Londense gras.