Het is sinds de dood van Mitch Henriquez onrustig in de Haagse Schilderswijk. Een kort overzicht van wat er sindsdien is gebeurd. 

Zondag 28 juni: Henriquez sterft na optreden politie

Tijdens het festival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark, op zaterdag, wordt de 42-jarige Arubaan hard aangepakt door de politie. Hij sterft een dag later in het ziekenhuis. 

29 juni: Demonstratie ontaardt in rellen

In de Schilderswijk wordt maandagavond een demonstratie georganiseerd, die aanvankelijk rustig verloopt. Tegen het eind van de demonstratie gaat het toch mis. Relschoppers gooien ruiten in, vernielen bushokjes en bekogelen politie en brandweer met stenen en andere voorwerpen.

Rellen in de Schilderswijk
Rellen in de Schilderswijk

30 juni: Elf aanhoudingen bij ongeregeldheden

De elf verdachten worden in de Schilderswijk opgepakt wegens onder meer openlijk geweld, vandalisme en belediging. In de Duitse stad Aken worden twee agenten aangevallen tijdens een protest tegen racistisch politiegeweld. Ze raken gewond. 

1 juli: Weer protest tegen politie in Schilderswijk

Honderden mensen komen woensdagavond samen bij een politiebureau aan de De Heemstraat. Kort na het begin van de demonstratie vegen agenten de straat schoon; de betogers worden teruggedrongen richting het Hobbemaplein, maar grote ongeregeldheden blijven uit.

2 jul: Politie arresteert 34 relschoppers

De politie houdt 34 relschoppers aan na ongeregeldheden in de nacht van woensdag op donderdag. Van de aangehouden onruststokers zijn er elf minderjarig.

3 juli: Burgemeester kondigt samenscholingsverbod af

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen kondigt een samenscholingsverbod af naar aanleiding van de rellen in en rond de Schilderswijk. 

Politie arresteert tweehonderd mensen 

Ondanks het samenscholingsverbod is het  in de nacht van donderdag op vrijdag weer onrustig in de Schilderswijk. De politie houdt ongeveer tweehonderd mensen aan.

Rellen in de Schilderswijk
Rellen in de Schilderswijk

4 juli: Rustige nacht

In de nacht van vrijdag op zaterdag bleef het rustig in de wijk. Het Hobbemaplein was rond 01.30 uur zo goed als leeg.

Maandag 6 juli: Nog dertien mensen vast

Er zitten nog dertien mensen in voorlopige hechtenis vanwege de rellen. Komende week zijn snelrechtzittingen over de rellen in de Schilderswijk van vorige week. Die staan op de rol voor maandag 13 en woensdag 15 juli.​

Het onderzoek naar het geweld is nog in volle gang. De politie verwacht nog meer mensen aan te kunnen houden.

​8 juli: Haagse gemeenteraad spreekt over incident

Tijdens een debat in de Haagse gemeenteraad gaf burgemeester Jozias van Aartsen toe dat er racisme en het gebruik van verkeerd geweld voorkomt binnen de politiekorpsen. Daarvan is volgens hem ook de leiding van de politiekorpsen op de hoogte.

Waarnemend hoofdofficier van justitie Kitty Nooy verklaarde dat het nog maanden duurt voor het onderzoek naar de dood van Henriquez klaar is. Er zijn heel veel beelden en verklaringen binnengekomen, omdat de fatale arrestatie gebeurde op een druk festival. ''De mailbox van de Rijksrecherche is ontploft'', zei Nooy.