Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 30 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Deadline steunprogramma Griekenland verloopt

Dinsdag verloopt de deadline voor het huidige steunprogramma aan Griekenland en met het uitblijven van een nieuw akkoord maakt het land ook geen aanspraak op het resterende bedrag van ruim 7 miljard euro uit het hulpprogramma. 

Dinsdag moet ruim 1,6 miljard euro worden terugbetaald aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maar de Grieken hebben al aankondigd dat niet te gaan doen. Op 20 juli moet nog een betaling volgen van 3,5 miljard euro aan de Europese Centrale Bank (ECB), als onderdeel van het terugstorten van in totaal 6,7 miljard euro vóór eind augustus.

Ook staat het land voor een betaling van in totaal 400 miljoen euro aan private partijen in de loop van het jaar. De ECB zal moeten beslissen of het, na de aanstaande wanbetaling aan het IMF, betalingen aan het Griekse bankensysteem zal blijven ondersteunen.

2. Van der Steur opent digitaal loket voor verkeersboetes

Minister Van der Steur opent een digitaal loket voor de afhandeling van verkeersboetes. Daar kan bijvoorbeeld de flitsfoto worden bekeken en kunnen burgers direct in beroep gaan tegen een boete.

3. Lancering Apple Music

Vanaf 17.00 uur dinsdag is Spotify-concurrent Apple Music beschikbaar, in eerste instantie voor iOS, Windows en Mac. Later verschijnt ook een Android-app om muziek via de dienst van Apple te streamen. De dienst is de eerste drie maanden gratis en kost daarna 10 euro per maand. Apple lanceert ook Beats 1, een eigen radiostation met programma's van onder meer voormalig BBC-dj Zane Lowe.

4. Bertens tegen titelverdedigster Kvitova op Wimbledon

Drie Nederlanders komen dinsdag in actie in de eerste ronde van Wimbledon. Kiki Bertens staat voor de moeilijkste opgave. De speelster uit Wateringen treedt op het centre court aan tegen Petra Kvitova, die haar titel verdedigt. In het enkelspel bij de mannen stuit Robin Haase op de Colombiaan Alejandro Falla en speelt Igor Sijsling tegen de Amerikaan Sam Querrey.

En verder:

- Dinsdag 30 juni duurt een seconde langer. De 'schrikkelseconde' wordt ingevoerd om het verschil tussen de wereldtijd en de atoomtijd te compenseren. 

- In de eerste kwalificatierondes van de Champions League komen zes clubs in actie. Onder die zes clubs zijn geen clubs van grote naam. 

Weer en verkeer

Vandaag schijnt de zon volop en wordt het vanuit het zuiden flink warmer. Aan het einde van de middag is het 20 tot 23 graden in het noorden en 27 of 28 graden in het zuiden. Eerst staat er weinig wind, later op de dag wordt hij oostelijk en windkracht 2 tot 3. Woensdag wordt het met 27 tot 33 graden nog warmer.

De Verkeersinsformatiedienst (VID) verwacht dinsdag een lichte ochtendspits. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie