Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 28 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Grieks parlement stemt voor referendum

In de nacht van zaterdag op zondag heeft het Griekse parlement met een ruime meerderheid voor het referendum van premier Alexis Tsipras gestemd. Het volk mag zich in het referendum uitspreken over het financiële reddingsplan van Europa.

Een nee-stem van het volk levert volgens de premier een sterkere onderhandelingspositie op. De Eurogroep stemde zaterdagmiddag echter niet in met uitstel van de belangrijke deadline van aankomende dinsdag. Voor het eind van die dag moet Griekenland aan het IMF een lening terugbetalen.

2. Nasleep aanslagen in Frankrijk, Tunesië en Koeweit

De onderzoeken naar de aanslagen van vrijdag zijn nog in volle gang. In Frankrijk is een van de vier verdachten vrijgelaten en is besloten geen extra veiligheidsmaatregelen in te stellen.

De aanslag in Tunesië is opgeëist door IS. Ondertussen is begonnen met de identificatie van de slachtoffers en zijn de eerste buitenlandse toeristen teruggekeerd naar huis.

In Koeweit zijn meerdere verdachten aangehouden. Over de verdere toedracht van de aanslagen en het mogelijk verband (of juist niet) met elkaar is nog weinig bekend.

3. Publiek neemt afscheid van Thé Lau

In poptempel Paradiso in Amsterdam is zondag tussen 13.00 en 15.30 uur gelegenheid om afscheid te nemen van zanger Thé Lau, die afgelopen dinsdag op 62-jarige leeftijd overleed. Hij was al geruime tijd ongeneeslijk ziek. De zanger nam in juni 2014 afscheid van het Nederlandse publiek in een uitverkochte Heineken Music Hall.

4. NK wielrennen

Nadat zaterdag de vrouwen hebben gestreden om de nationale titel op de weg, zijn zondag de mannen aan de beurt. De profs rijden in en rond Emmen over een parcours van liefst 253 kilometer. Afgelopen jaar pakte Sebastian Langeveld de titel. Verschillende toppers, onder wie Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Robert Gesink, gaan niet van start. De wegwedstrijd begint om 10.30 uur.

En verder:

- Feyenoord begint om 12.00 uur in De Kuip aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, slechts vijf weken nadat de Rotterdamse club in de play-offs om Europees voetbal werd uitgeschakeld door sc Heerenveen. Dirk Kuijt is nog afwezig.

- In het centrum van Brussel wordt een belangrijke verkeersader zondag en maandag omgetoverd tot 'voetgangersparadijs', met pingpongtafels en picknickzones.

Weer en verkeer

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie