Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Nasleep aanslagen in Frankrijk, Tunesië en Koeweit

Vrijdag is de wereld opgeschrikt door een golf van terreur. In Frankrijk werd een man onthoofd, in Tunesië werden 39 mensen gedood, en in Koeweit kamen 24 mensen om bij een aanslag van IS op een moskee. Zaterdag volgt ongetwijfeld meer informatie over toedracht en gevolg. 

2. Eurogroep buigt zich over laatste kans Griekenland

Zaterdagmiddag om 14.00 uur buigt de Eurogroep, de vergadering van ministers van Financiën van de eurolanden, zich over de aanpak van de penibele Griekse financiële situatie. Minister Jeroen Dijsselbloem benadrukt dat het zaterdag “echt moet gebeuren” en er een beslissing moet vallen, omdat de parlementen van lidstaten ook nog over de aanpak moeten beslissen. Premier Mark Rutte noemt het samenkomen van de Eurogroep de “laatste kans” voor Griekenland.

3. Nationale Veteranendag in Den Haag

Zaterdag is de elfde Nederlandse veteranendag in Den Haag. De dag in het teken van Nederlandse voormalige militairen. De dag begint met een ceremonie in de Ridderzaal, waarbij onder andere Koning Willem-Alexander, premier Rutte en minister Hennis aanweizig zijn. Daarna volgt een uitreiking van medailles op het Binnenhof. Om 13.15 start een defilé in de Haagse binnenstad en een vliegshow. 

4. Assen in teken van jaarlijke TT-motorraces

Assen is zaterdag het decor van de 85e editie van de TT, een evenement waar jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers op afkomen. De race in de MotoGP, de koningsklasse, begint om 14.00 uur en gaat over 26 rondes. Om 11.00 uur start al de Moto3 en om 12.00 uur is het de beurt aan de Moto2. Het is de laatste TT Assen die op zaterdag wordt gehouden. Vanaf volgend jaar verhuist het evenement naar de zondag.

Weer en verkeer

In de nacht van vrijdag en zaterdag trekken er meer buien over het land en koelt het af tot 15 graden. Morgen trekken de buien weg waarna de zon geregeld gaat schijnen. Bij een matige westenwind wordt het dan 21 graden. Zondag is het 20 tot 25 graden met opnieuw zon en lokaal een bui.

In de nacht van vrijdag op zaterdag rijden geen treinen van en naar station Utrecht Centraal. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie