Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Geldschieters Griekenland overleggen verder

De Eurogroep, de vergadering tussen ministers van Financiën van eurolanden, is donderdag geëindigd zonder akkoord over Griekenland. Mogelijk komt de Eurogroep zaterdag weer bijeen. Vrijdag zullen de geldschieters onderling verder overleggen. 

De tijd begint te dringen, omdat dinsdag om middernacht het huidige steunprogramma voor Griekenland afloopt. 

Op datzelfde moment staat de harde deadline waarop de Grieken 1,6 miljard euro aan schulden moeten afbetalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Om deze schuld te kunnen betalen, hebben de Grieken de laatste tranche van 7,2 miljard euro noodhulp nodig van haar geldschieters.

En: 'Situatie in Griekenland loopt nu echt uit de hand'

2. Verdachte Hoofddorp voorgeleid

De 34-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij in Hoofddorp wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De onderzoeksrechter zal dan beslissen of Justitie de man langer mag vasthouden. De man uit Zaandam meldde zich dinsdag bij de politie.

Maandagavond werd een vrouw op straat in Hoofddorp doodgeschoten. De politie gaat ervan uit dat het motief van de schietpartij in de relationele sfeer ligt.

3. Rechter buigt zich over zaak autobranden in Weert

Vrijdag dient in de rechtbank in Roermond de zaak tegen vijf personen die worden verdacht van op grote schaal stichtingen van (auto)branden, diefstallen en deelname aan een verboden organisatie. Weert werd tussen 2009 en 2012 onder andere geteisterd door vele tientallen autobranden.

4. Koning bij opening WK beachvolleybal

In Den Haag begint vrijdagavond het WK beachvolleybal, het toernooi dat tot en met 5 juli plaatsvindt. Er wordt ook in Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam gespeeld.

Vrijdagavond komen vanaf 19.40 uur achtereenvolgens de koppels Madelein Meppelink/Marleen van Iersel en Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst in actie. Koning Willem-Alexander is aanwezig bij de openingsceremonie. Zaterdag barst het toernooi pas echt los met vele wedstrijden op alle locaties.

En verder:

- komt het CBS met cijfers over het vermogen van Nederland ten opzichte van het buitenland.

- zijn in Assen de laatste trainingen alsmede de kwalificaties voor de TT van zaterdag. Het gaat om de Moto 3, de Moto 2 en de Moto GP, de koningsklasse van de motorsport. 

- begint Ajax vrijdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Amsterdammers hebben inmiddels John Heitinga van Hertha BSC gehaaldNemanja Gudelj komt over van AZ en Ajax staat op het punt om de transfer van Mitchell Dijks af te ronden. Op zaterdag 4 juli speelt Ajax zijn eerste oefenwedstrijd tegen Dinamo Moskou. 

- wordt prinses Alexia vrijdag tien jaar.

Weer en verkeer

Vrijdag wordt het 23 tot 28 graden. Er zijn meer wolken en in het noorden valt 's ochtends mogelijk regen. In de loop van de avond neemt overal de kans op buien toe.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht vrijdagochtend weinig verkeer op de weg.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie