Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Debat over belastinghervorming

De Tweede Kamer debatteert om 11.15 uur met het kabinet over de hoofdlijnen van de voorgenomen belastingherziening. VVD en PvdA willen daarbij de lasten met miljarden verlichten, maar de oppositie zal niet tekenen bij het kruisje. Ze wil duidelijkheid over de gevolgen van de voorgenomen btw-verhoging op veel goederen en diensten en de effecten voor de koopkracht voor werkenden én niet-werkenden.

2. Extra vergadering eurogroep over Griekenland

De ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) vergaderen om 19.00 uur in Brussel vergaderen over de Griekse schuldenkwestie. Daarvoor zal er volgens Bloomberg om 12.00 uur topoverleg gehouden worden door alle hoofdrolspelers, met als tot een akkoord te komen in de crisis. De eurolanden hameren op een lijst met hervormingen die Griekenland moet gaan doorvoeren, voordat ze geld overmaken.

3. Hoger beroep zaak Badr Hari

Badr Hari staan opnieuw voor de rechter voor een reeks mishandelingen in het uitgaansleven, waaronder de zware mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation in de Amsterdam Arena. De rechter nam onlangs al een kijkje in de skybox waar het incident plaatsvonde. Hari kreeg van de rechtbank in februari 2014 tot 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, medeverdachte Herhat Y. werd vrijgesproken. Zowel het OM als Hari ging in hoger beroep. Het gerechtshof in Amsterdam heeft daar vier dagen voor uitgetrokken.

4. Grootste veiling bij Sotheby's ooit

Sotheby's houdt de meest omvangrijke veiling ooit. Het Britse veilinghuis zal onder meer impressionistische kunst aanbieden, waarvan de waarde rond de 280 miljoen euro wordt geschat. Een van de stukken die onder de hamer zal gaan is het wereldberoemde beeld Veertienjarig danseresje van Edgar Degas, dat volgens deskundigen tussen 7 en 10 miljoen euro zal opbrengen. 

5. Rechter doet uitspraak in zaak Boston marathon

De 21-jarige Dzjochar Tsarnajev werd op 15 mei al door de Amerikaanse jury veroordeeld tot de doodstraf, nu zal de rechter de uitspraak formeel overnemen. Daarna zal Tsarnajev waarschijnlijk in hoger beroep gaan en jarenlang in de dodencel zitten. Tsarnajev pleegde in 2013 samen met zijn broer een aanslag tijdens de marathon van Boston. Daarbij kwamen drie mensen om het leven; 260 raakten gewond. Later schoten de broers ook nog een agent dood.

6. Tom Dumoulin verdedigt titel NK tijdrijden

De 24-jarige renner van Giant-Alpecin gaat om 20.29 uur van start in Emmen. Na zijn twee tijdritzeges in de Ronde van Zwitserland geldt Dumoulin als de torenhoge favoriet. Ook Wilco Kelderman, Jos van Emden en Martijn Keizer geven acte de presence. Sebastian Langeveld, die vorig jaar tweede werd op het NK tijdrijden, schittert door afwezigheid.

En verder:

- De Britse premier David Cameron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel spreken elkaar tijdens het staatsbezoek van koningin Elizabeth aan Duitsland, over de relatie tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie.

- KPN maakt om 10.00 uur meer details bekend over Play, de nieuwe onlinedienst die toegang zal bieden tot films, series en live tv. De provider ontwikkelt apps voor iOS en Android waarmee de Netflix-concurrent te gebruiken zal zijn.

- Uitreiking Anne Vondelingprijs aan Tom-Jan Meeus, voor de NRC-rubriek Haagse invloeden. De prijs bestaat uit een beeldje van de oud-Tweede Kamervoorzitter en een geldbedrag van 2.500 euro.

- En pokerspeler Dan Bilzerian start zijn campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in een nachtclub in New York.

Weer en verkeer

Woensdag schijnt de zon geregeld, later op de dag ook in het noorden. Landinwaarts zou lokaal nog een bui kunnen vallen. Het wordt 18 tot 20 graden. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig. 

De Verkeersinformatiedienst verwacht een vrij rustige ochtendspits.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie