Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Mogelijk meer duidelijkheid Griekse voorstellen 

Bij de top van EU-leiders in Brussel is maandagavond voorzichtig positief gereageerd op de nieuwe voorstellen van de Griekse regering om tot een akkoord te komen met de schuldeisers. De precieze details zijn nog niet bekend, maar premier Tsipras zou volgens een Griekse krant bezuinigingen van in totaal 7,9 miljard euro hebben voorgesteld, onder meer via hervormingen in het pensioenstelsel en sommige btw-verhogingen. 

De komende dagen moet hier meer duidelijkheid over komen. Later deze week zal de Eurogroep waarschijnlijk weer bijeen komen. 

2. Staatsbezoek koningin Elizabeth aan Duitsland

De Britse koningin is tot en met 26 juni te gast in Duitsland. Ze brengt onder meer een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Bergen-Belsen, dat is een persoonlijke wens van de 89-jarige vorstin. Ze heeft nooit eerder een concentratiekamp bezocht. Verder heeft ze onder meer een ontmoeting met bondskanselier Angela Merkel en een staatsbanket.

3. Dopingonderzoek in Denemarken

Het Deense antidopingbureau ADD publiceert dinsdag de bevindingen van een jarenlang onderzoek naar doping. De onderzoekers spraken onder anderen met Bjarne Riis, die al in 2007 bekende dat hij zijn Tour de France-zege in 1996 dankte aan het gebruik van prestatiebevorderende middelen. Maandag bekende oud-renner Nicki Sörensen al dat hij doping gebruikte tijdens zijn loopbaan.

4. Hillary Clinton bezoekt Ferguson

De Democratische presidentskandidaat zal in de voorstad van St. Louis spreken met verschillende gemeenschapsleiders. De dood van de zwarte tiener Michael Brown, die vorig jaar werd neergeschoten door een blanke agent, leidde in Ferguson tot grote rellen en veel protest. Clinton zal volgens The Guardian spreken over het aanpakken van de jeugdwerkloosheid.

5. Plannen Sjoa Museum

Dinsdag worden de plannen onthuld voor het Nationaal Sjoa Museum in Amsterdam. Het museum wordt gehuisvest in de voormalige Hollandse Schouwburg, de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog vele Joden door de Duitse bezetter werden verzameld en gedeporteerd. De bestaande tentoonstelling was twintig jaar oud.

Weer en verkeer

Dinsdag zijn er minder buien dan maandag, maar er zijn nog veel wolken en het is opnieuw koel met een maximum van 16 graden. De westen- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Voor dinsdagochtend wordt een normale ochtendspits verwacht.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie