Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Internationale dag van de vluchteling

Op deze jaarlijkse dag die door vluchtelingenorganisatie UNHCR van de Verenigde Naties (VN) in het leven is geroepen wordt extra aandacht gevraagd voor de vaak embarmelijke omstandigheden van mensen in vluchtelingenkampen wereldwijd. 

In aanloop naar vandaag maakte de UNHCR al cijfers bekend waaruit blijkt dat de vluchtelingenstroom wereldwijd, als gevolg van oorlogen, conflicten en vervolging, nog nooit zo groot is geweest als op dit moment. Eind 2014 waren bijna zestig miljoen mensen gedwongen hun huis ontvlucht.

2. Roze Zaterdag 

Maastricht is dit jaar 'Roze stad van Nederland' en daarmee ook het toneel van de jaarlijkse landelijke Roze Zaterdag. In de stad vinden feesten plaats en wordt aandacht gevraagd voor diversiteit. 

3. Laatste rit in lijn in Ronde van Zwitserland

De achtste etappe in de Ronde van Zwitserland eindigt en finisht in Bern. Het peloton overbrugt een afstand van 164,6 kilometer. In de slotfase loopt de weg enigszins omhoog, zodat er mogelijk verschillen ontstaan tussen de klassemenstrenners.

Tom Dumoulin hoopt geen tijd te verliezen, zodat hij zondag toe kan slaan in de afsluitende tijdrit. De Ronde van Zwitserland is een van de belangrijkste koersen in de aanloop naar de Tour de France.

4. First lady in Groot-Brittannië

Amerikaans 'first lady' Michelle Obama bezoekt samen met haar dochters Groot-Brittannië om daar te praten over samenwerking tussen de beide landen bij het bevorderen van onderwijs voor meisjes over de hele wereld. 

Weer

In de nacht en ochtend blijven buien mogelijk. 's Middags trekken ze weg en schijnt de zon vaker. Het blijft fris met maxima van 16 tot 18 graden. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie