Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Indringer NOS Achtuurjournaal voor de rechter

Donderdagavond 29 januari werden even na 20.00 uur het Achtuurjournaal onderbroken, omdat een gewapende man het pand van de NOS betrad. Vrijdag staat Tarik Z. uit Pijnacker voor de rechter in Lelystad, waarbij de zaak inhoudelijk zal worden behandeld. Z. gijzelde een bewaker en eiste zendtijd, die hij uiteindelijk niet kreeg.

2. Kort geding Onno Hoes tegen Powned

Scheidend burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, hoopt vrijdag via een kort geding te bereiken dat de geheime opnames die Powned van hem maakte tijdens een ontmoeting met een man, worden verwijderd en gerectificeerd. In de opnames is te zien en te horen hoe Hoes seksuele toespelingen naar Robbie Hasselt maakt en details van zijn werkagenda deelt met de man. De burgemeester is van mening dat zijn goede eer en naam worden aangetast en stelt in de val te zijn gelokt. 

En verder:

Komt Max Verstappen vrijdag in actie in de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Oostenrijk.

Weer en verkeer

Vrijdag en zaterdag is het nog iets frisser dan vandaag, 14 tot 17 graden, en nemen de bewolking en buiigheid toe. Zondag gaat de temperatuur weer omhoog, maar de kans op regen blijft aanwezig.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht vrijdag zoals gebruikelijk vrijwel geen ochtendspits.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie