De bezoekers van Pinkpop werden zaterdag wakker geschud door optredens van The Last Internationale en Gaz Coombes. De rest van de dag staat het programma bol met acts van zowel Nederlandse als internationale bodem. 

In het Limburgse Landgraaf treden Nederlandse artiesten als Kensington, Anouk, Dotan en Joost van Bellen op, en internationale acts als The Script, Avicii en Eagles of Death Metal. De grote afsluiter van de zaterdag is Robbie Williams. Het is voor Anouk de zesde keer dat ze op het festival staat, een record.

Pinkpop betekent eigenlijk Pop met Pinksteren en vindt dan ook normaal gesproken in dat weekend plaats. De organisatie wijkt hier nu voor de vierde keer af, omdat het pinksterweekend te vroeg in het seizoen viel.

Het festival vindt voor de 46e keer plaats. Zondag kan het publiek nog rekenen op optredens van onder anderen Pharrell Williams, De Jeugd van Tegenwoordig, Placebo, Kovacs en Counting Crows. De Foo Fighters hebben hun optreden afgezegd vanwege de beenbreuk van zanger Dave Grohl.

NU.nl doet tot en met zondag verslag van Pinkpop. Lees het laatste nieuws inclusief een dagelijkse weersvoorspelling omtrent het festival in dit dossier.

Bezoekers van Pinkpop zien in de NU.nl-app ook een speciaal nieuwsblokje van het festival, mits de locatievoorziening aanstaat.