Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Hillary Clinton start campagne

In New York trapt Hillary Clinton officieel haar presidentiële verkiezingscampagne af met een grote toespraak. Daarna reist ze naar Iowa, waar begin 2016 de eerste voorverkiezingen worden gehouden. Ze reist ook nog naar New Hampshire, South Carolina en Nevada. 

2. Robbie Williams en Eagles of Death Metal op Pinkpop

Op Pinkpop treden zaterdag onder anderen Robbie Williams, Eagles of Death Metal, Avicii en Anouk op. NU.nl doet tot en met zondag verslag. Lees het laatste nieuws inclusief een dagelijkse weersvoorspelling omtrent het festival in dit dossier.

Bezoekers van Pinkpop zien in de NU.nl-app ook een speciaal nieuwsblokje van het festival, mits de locatievoorziening aanstaat.

3. Start 83ste 24 uur van Le Mans 

Zaterdag start op het roemruchte Circuit de la Sarthe in Frankrijk de 24 uur van Le Mans. Het belooft een spannende editie van het bekende autosportevenement te worden, met Porsche, Audi en Toyota die gaan strijden om de winst. Porsche legde donderdag tijdens de kwalificatie beslag op de eerste startrij. Audi geldt als dominante partij op Le Mans. De laatste vijf edities werden door de Duitse formatie gewonnen.

4. Wedstrijden in EK-kwalificatie

In de EK-kwalificatie staan zaterdagavond acht wedstrijden op het programma. Wereldkampioen Duitsland gaat vanaf 20.45 uur op bezoek bij Gibraltar, het jongste UEFA-lid. In dezelfde poule staan Ierland en Schotland vanaf 18.00 uur tegenover elkaar in Dublin. Het Portugal van Cristiano Ronaldo kan bij een zege in en tegen Armenië een grote stap zetten richting het EK in Frankrijk. Ook deze wedstrijd begint om 18.00 uur.

5. Start Ronde van Zwitserland

De Ronde van Zwitserland begint zaterdag met een proloog van iets meer dan 5 kilometer in Rotkreuz. De koers, die negen dagen duurt, geldt als een belangrijke voorbereidingswedstrijd in de aanloop naar de Tour de France die over drie weken begint. Bij Lotto-Jumbo is Robert Gesink de kopman. Andere grote namen aan de start zijn Fabian Cancellara, Peter Sagan, John Degenkolb, Alexander Kristoff en wereldkampioen Michal Kwiatkowski.

Weer

In de nacht van vrijdag op zaterdag vallen overal buien. Ook zaterdagochtend kan het regenen. De rest van het weekend verloopt vrijwel droog met zaterdagmiddag en zondag geregeld zon. Zaterdag wordt het 19 tot 25 graden en zondag wordt het niet warmer dan 21 graden. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie