Drie dagen lang kunnen de tienduizenden Pinkpopbezoekers zich vanaf vrijdag weer onderdompelen in muziek. 

Het driedaagse popfestival in het Limburgse Landgraaf begint de eerste dag met optredens van onder anderen Faith No More, Gavin James, George Ezra, Elbow en als afsluiter Muse. Het belooft bovendien een tropische eerste dag te worden.

Jick Munro & The Amazing Laserbeams mogen het evenement om 15.30 uur openen. De rest van het weekend staan er optredens gepland van artiesten als Robbie Williams, Anouk, Dotan, Kensington, Avicii, Foo Fighters, Counting Crows, Kovacs en De Jeugd van Tegenwoordig.

Vorige maand werd bekend dat Placebo op zondag de plaats inneemt van Sam Smith, die een operatie aan zijn stembanden heeft ondergaan.

Video: Muse - Dead Inside

Pinkpopbaas Jan Smeets maakte zich donderdag nog niet al te druk over eventuele voorspelde onweersbuien. Voor het eerst is er dit jaar een zogeheten 'Pinkpop Control Center' waar de hulpdiensten en de organisatie samen zitten. "Dat is uniek'', zei Smeets.

De 46e editie van Pinkpop vindt voor de vierde keer niet zoals gebruikelijk in het pinksterweekend plaats. Dat viel dit jaar te vroeg in het seizoen.

NU.nl doet tot en met zondag verslag van Pinkpop. Lees het laatste nieuws inclusief een dagelijkse weersvoorspelling omtrent het festival in dit dossier.

Bezoekers van Pinkpop zien in de NU.nl-app ook een speciaal nieuwsblokje van het festival, mits de locatievoorziening aanstaat.