Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 9 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Debat over gerommel bij aanbesteding ov Limburg

Dinsdagmiddag debatteert de Tweede Kamer met het kabinet over een enorm schandaal rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Al diverse bestuurders bij de NS zijn ontslagen, waaronder de allerhoogste baas: Timo Huges.

2. Duidelijkheid over vervolging juweliersvrouw Deurne

Nabestaanden van de overvallers die omkwamen bij de overval op juwelier Goldies in Deurne vorig jaar, eisen alsnog vervolging van de juweliersvrouw vanwege het doodschieten van de twee overvallers. Om 11.00 uur doet het gerechtshof in Den Bosch uitspraak in deze zogenaamde artikel 12-procedure. Het Openbaar Ministerie besloot haar niet te vervolgen, omdat ze in noodweer handelde. 

3. Ploegentijdrit in Dauphiné

In het Criterium du Dauphiné, een belangrijke koers in de aanloop naar de Tour de France, staat dinsdag een ploegentijdrit op het programma. De etappe tussen Roanne en Montagny gaat over een afstand van 24,5 kilometer. De renners van Lotto-Jumbo zullen alles geven om Wilco Kelderman een zo goed mogelijke positie in het klassement te bezorgen. Hij kwam maandag ten val, maar de schade lijkt mee te vallen. Peter Kennaugh behield maandag de leiderstrui.

En verder: 

- Maakt het Openbaar Ministerie bekend of het de chauffeur van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen strafrechtelijk gaat vervolgen.

- En wordt de nieuwe Eerste Kamer geïnstalleerd. Ook wordt een nieuwe voorzitter gekozen.

Weer en verkeer

Dinsdag zijn er de hele dag meer wolkenvelden, maar de kans op regen is heel klein. De zon schijnt soms ook nog, maar met 14 tot 17 graden als maximum is het vrij koel voor de tijd van het jaar. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het noorden tot noordoosten.

De ANWB verwacht een normale ochtendspits.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie