Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Kamer debatteert met Van Rijn over pgb

Donderdag debatteert de Tweede Kamer opnieuw over de pgb-problemen met als centrale vraag: is staatssecretaris Martin Van Rijn (Volksgezondheid) de juiste man om structuur in de chaos te brengen? 11.00 uur begint het debat waarin duidelijk zal worden of na de SP, PVV, PvdD en 50plus ook de rest van de oppositie nog vertrouwen heeft in de staatssecretaris.

2. Persconferentie bondscoach Hiddink

Bondscoach Guus Hiddink geeft donderdag om 13.00 uur een persconferentie in de aanloop naar de oefeninterland van Oranje tegen de Verenigde Staten van vrijdag. Eerder op de dag, vanaf 11.00 uur, is er een training van het Nederlands elftal. Het team van Hiddink werkt toe naar de zeer belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland van 12 juni.

3. CBS komt met cijfers over consumentenprijzen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag bekend of de prijzen voor consumenten in mei zijn gestegen. In april stegen de prijzen op jaarbasis nog 0,6 procent, wat de derde maand op rij was dat sprake was van een stijging. Toen werden de prijzen vooral gestuwd door duurdere telefoontoestellen. 

4. NBA-finale van start

De NBA-finale tussen de Golden State Warriors en de Cleveland Cavaliers begint in de nacht van donderdag op vrijdag. De Warriors zegevierden vorige maand in de finale van de Western Conference, terwijl de Cavaliers triomfeerden in de eindstrijd van de Eastern Conference. Bij Cleveland gaat alle aandacht uit naar LeBron James, terwijl Stephen Curry de blikvanger is bij de Warriors.

Weer en verkeer

Donderdag is het rustig en zonnig weer. Bij een zwakke oostenwind wordt het 19 tot 23 graden. Op de stranden waait de wind van zee en is het 's middags 15 graden. 

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht voor donderdochtend een reguliere spits. Wel wordt automobilisten aangeraden een zonnebril mee te nemen. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie