Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 juni 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Kans op gevaarlijk weer

Het KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer dinsdag in het noordwesten van Nederland. Tot in de avond is er kans op zware windstoten in Noord- en Zuid-Holland en Friesland. De windsnelheden kunnen oplopen tot 90 kilometer per uur. Het zal de hele dag bewolkt zijn en er valt af en toe regen. De wind zal aan het einde van de avond weer afnemen in kracht, aldus het KNMI.

2. Oekraïne moet gas voor juni vooruit betalen aan Russische Gazprom

Oekraïne staat voor een deadline om het gas dat het in juni geleverd wil krijgen van Rusland te betalen. Gazprom, deels in handen van de Russische overheid, zegt dat het in het geval dat Oekraïne niet betaalt, woensdagochtend zal laten weten hoeveel gas er in juni geleverd gaat worden. Volgens Gazprom moet Oekraïne nog ruim 3 miljard euro betalen.

3. Hoger beroep derde overvaller juwelier Deurne van start

In het gerechtshof in Den Bosch begint dinsdag het hoger beroep tegen Zakaria G., die betrokken was bij de overval op juwelier Goldies in Deurne. Hoewel G. niet bij de overval was, heeft hij volgens de rechtbank een belangrijke bijdrage geleverd door vooraf op verkenning te gaan en een vluchtauto te regelen. Daarvoor werd hij veroordeeld tot drie jaar cel. Advocaat Gerard Spong vindt dat de motivering van dat vonnis ''ernstig tekortschiet''.

4. Presentatie Nederlandse equipe Europese Spelen

De Nederlandse equipe voor de Europese Spelen wordt dinsdag op Papendal gepresenteerd. Het evenement wordt dit jaar voor het eerst afgewerkt. Dat gebeurt vanaf 12 juni in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. De presentatie begint om 15.00 uur. De bekendste Nederlandse atleten die deelnemen aan de Europese Spelen zijn judoka’s Henk Grol en Kim Polling en wielrenners Marianne Vos en Niki Terpstra.

5. Tweede dag staatsbezoek aan Verenigde Staten

Na een bezoek aan Washington en president Obama maandag gaan koning Willem-Alexander en koningin Maxima dinsdag op bezoek in Grand Rapids , in de staat Michigan, waar veel Nederlandse immigranten zijn neergestreken. Het officiële bezoek eindigt woensdag in Chicago.

En verder:

Is dinsdag de regiezitting tegen Arnoud H., die betrokken was bij het bootongeluk op de Vinkeveense plassen waarbij vorig jaar twee doden vielen.

En geeft het hooggerechtshof in Egypte definitief uitsluitsel over de doodstraf voor de afgezette president Mohamed Mursi en 105 andere veroordeelden.

Verkeer

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht voor dinsdagochtend een reguliere spits. Wel kan het door de regen en wind iets drukker zijn dan normaal.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie