Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 31 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

Beslissende duels promotie/degradatie eredivisie

De Jupiler League-clubs FC Volendam en De Graafschap strijden zondag vanaf 12.30 uur om promotie naar de eredivisie. De heenwedstrijd in Doetinchem eindigde donderdag zonder doelpunten. Om 14.30 uur staan eredivisionist NAC Breda en Jupiler League-club Roda JC tegenover elkaar in Breda. Na de 1-0 zege in Kerkrade hebben de Bredanaars een goede kans op handhaving.

Laatste etappe in Ronde van Italië

De 21e en laatste rit in de Giro d’Italia voert het peloton van Turijn naar Milaan over een afstand van 178 vlakke kilometers. Alberto Contador rijdt in de roze trui naar de modestad. Als hij op de fiets blijft zitten schrijft de Spanjaard na 2008 voor de tweede keer de Ronde van Italië op zijn naam. In 2011 won Contador ook de Giro, maar die overwinning werd hem later afgenomen door een dopingschorsing. De aankomst van de slotrit is rond 17.15 uur.

Laatste uitzending Carlo en Irene Live 4 You

Carlo en Irene nemen zondag, na precies 600 uitzendingen, op een feestelijke manier afscheid van hun kijkers in de laatste uitzending van Life 4 You. Dat doen ze samen met vijftien bekende gasten die het vaakst bij hen langskwamen in het programma. Ook chefkok Rudolph van Veen, die jarenlang in de keuken stond bij het programma, komt langs. Voorafgaand aan hun laatste uitzending blikken de twee presentatoren terug op de afgelopen vijftien jaar met Carlo en Irene: 15 jaar op de zondagmiddag. Hierin komen de hoogtepunten van de afgelopen jaren voorbij. Daarna begint de laatste uitzending van Life 4 You.

Vitesse en Heerenveen strijden om Europees voetbal

Vitesse en sc Heerenveen treffen elkaar om 16.45 uur met als inzet een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. In Friesland vielen er donderdag tijdens het eerste duel vier doelpunten: 2-2. sc Heerenveen zal in elk geval moeten scoren in Arnhem om kans te maken op Europees voetbal.

Iran kiest winnaars in anti-IS cartooncompetitie

De winnaars van de door Iran georganiseerde competitie voor anti-Islamitische Staat cartoons worden zondag onthuld. Elke deelnemer kon vijf inzendingen doen en meedingen naar de hoofdprijs van ruim 1.300 euro. De organisatoren willen de inzendingen tentoonstellen in Irak, Syrië en Libanon. In totaal zijn bijna duizend inzendingen ontvangen. Het Sjiitische Iran geldt als fel tegenstander van de terreurbeweging IS. 

Weer en verkeer

Zondag overdag breidt de bewolking zich verder oostwaarts uit en later gaat het regenen. Voor de regen uit wordt het nog 17 tot 20 graden in het oosten.

Door werkzaamheden rijden er dit weekeinde geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk, Schiphol en Amsterdam Bijlmer Arena en tussen Schiphol en Diemen Zuid. De NS zet bussen in. Reizigers kunnen in veel gevallen ook gebruik maken van de metro.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht zondag geen verkeersdrukte. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie