Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 30 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

Kerry ontmoet Iraniërs over omstreden atoomdeal

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry praat in het Zwitserse Genève met afgevaardigden van de Iraanse overheid over de omstreden atoomdeal met het land. De toekomstige nucleaire activiteiten van het land staan op de agenda. 

Activisten houden pro-homomars in Moskou

Ondanks het uitblijven van toestemming van de Russchische regering houden activisten zaterdag naar verwachtig een pro-homomars in Moskou. Propaganda van homoseksualiteit is verboden in Rusland, waardoor ingrijpen van de autoriteiten haast niet uit kan blijven. Eerdere marsen in Moskou liepen uit op politiegeweld en arrestaties.

Bekerfinales in Engeland, Spanje en Duitsland

Zaterdag staat na alle FIFA-strapatsen weer in het teken van echt voetbal. In Engeland wordt op Wembley de FA Cup-finale gespeeld tussen Arsenal en Aston Villa. FC Barcelona treedt in het eigen Camp Nou aan tegen Athletic Bilbao voor de winst van de Copa del Rey. Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg strijden in Berlijn om de DFB-Pokal. Het is het laatste duel voor Dortmund met de vertrekkende coach Jürgen Klopp aan het roer.

Laatste bergetappe in Ronde van Italië

In de Giro d'Italia staat zaterdag de laatste bergetappe op het programma, van Saint-Vincent naar Sestriere in de Italiaanse Alpen. Zondag is de finish van de ronde in Milaan. Alberto Contador heeft ruim minuten vier voorsprong op de Italiaan Fabio Aru en lijkt verzekerd van de eindzege. Dat zou officieel de tweede Girozege zijn voor de Spanjaard. Ook in 2011 won Contador, maar die overwinning werd hem later afgenomen.

Weer en verkeer

Zaterdag valt er eerst nog een bui, daarna is het droog, met zon. Ook zondagochtend is het nog droog. Dan wordt het 20 graden. Later volgt weer regen.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht voor zaterdagochtend geen verkeersdrukte.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie