Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 17 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Strijd om derde plaats in laatste ronde eredivisie

De eredivisie is zondag toe aan de laatste speelronde. Alle negen wedstrijden beginnen om 14.30 uur. Bijna alle beslissingen zijn al gevallen. Zondag wordt alleen nog gestreden om de belangrijke derde plaats, welke recht geeft op deelname aan de voorronde van de Europa League. Feyenoord, AZ en Vitesse zijn hiervoor in de race. De Rotterdammers gaan op bezoek bij PEC Zwolle, AZ treedt aan tegen Excelsior en Vitesse ontvangt FC Utrecht.

2. Koningin Máxima is jarig

Koningin Máxima wordt zondag 44 jaar. Vermoedelijk viert ze haar verjaardag net als vorig jaar met haar familie. Traditiegetrouw mag op de verjaardag van de vorstin de vlag uit mét oranje wimpel, maar dit jaar gebeurt dat maandag pas, omdat 17 mei dit jaar op een zondag valt.

3. Protest tegen regering Macedonië

De grootste oppositiepartij van Macedonië heeft voor zondag massale protesten tegen premier Nikola Gruevski aangekondigd. Oppositieleider Zoran Zaev verwacht zeventigduizend demonstranten in hoofdstad Skopje. Hij eist dat Gruevski aftreedt, omdat die verantwoordelijk zou zijn voor de instabiliteit in het Balkanland. De partijen hebben het Europees Parlement gevraagd om hulp bij het oplossen van de crisis.

4. FC Barcelona kan titel pakken

FC Barcelona kan zich zondagavond kronen tot kampioen van Spanje. De Catalanen dienen daarvoor te winnen op bezoek bij Atletico Madrid, de kampioen van vorig jaar. Als FC Barcelona punten verspeelt, moet het hopen dat Real Madrid niet tot winst komt bij Espanyol. Komende week is de laatste speeldag in de Primera Division. Alle tien duels in speelronde 37 beginnen zondag om 19.00 uur.

Weer

Zondag zijn er zonnige perioden, met in het noorden enkele buien. Het blijft flink waaien; matig tot vrij krachtig, uit het westen. Het wordt 13 tot 15 graden. Voorlopig verandert er weinig in temperatuur en het blijft licht wisselvallig.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie