Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Europese Spelen 2019 waarschijnlijk naar Nederland

Naar verwachting zal het Europees Olympisch Comité (EOC) zaterdag de Europese Spelen van 2019 toewijzen aan Nederland. De sportbonden zijn eind april tijdens een ledenvergadering op Papendal akkoord gegaan met de kandidatuur, maar stelden wel als belangrijke voorwaarde dat zij geen enkel financieel risico mogen lopen. Als de komende maanden de financiële dekking niet rond komt, trekt Nederland zich alsnog terug en mag het EOC met andere kandidaten praten.

2. Egyptische rechter doet uitspraak in twee zaken tegen oud-president Mursi

Tegen oud-president Mohammed Mursi lopen nog twee zaken die zaterdag zullen worden behandeld. In een van de laatste overgebleven zaken wordt Mursi beschuldigd van samenzwering tegen de staat. Hij zou hebben samengewerkt met buitenlandse organisaties, waaronder Hamas, Hezbollah en de Iraanse Revolutionaire Garde. Ook wordt Mursi beschuldigd van het ontsnappen uit de gevangenis. Meer dan 20.000 gevangenen, onder wie veel leden van de Moslimbroederschap, werden in 2011 bevrijd uit de gevangenis tijdens de massale opstand in Egypte. Eind april werd Mursi al veroordeeld tot twintig jaar cel wegens het aanzetten tot dodelijk geweld tegen tegenstanders.

3. Aankomst bergop in Ronde van Italië

In de Ronde van Italië is zaterdag de tweede aankomst bergop. Het peloton finisht in Campitello Matese na een klim van de eerste categorie. De achtste etappe telt 186 kilometer. De grote vraag is of Alberto Contador hersteld is van zijn schouderblessure. De rozetruidrager overleefde de rit van vrijdag, maar toen stonden er geen bergen op het menu.

Alle informatie over de Giro op ons dossier

Weer

Zaterdag overdag is het bewolkt en passeert er een storing met wat regen. In de loop van de middag wordt het weer droog en komt er nog wat zon. Het wordt rond 14 graden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie