Wat gaat er vanavond in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdagavond 14 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

1. Halve finales Europa League

De finalisten van de Europa League worden donderdagavond bekend. Sevilla verdedigt in Florence een 3-0 voorsprong tegen Fiorentina, terwijl Dnjepr Dnjepropetrovsk na de 1-1 remise in en tegen Napoli aan een doelpuntloos gelijkspel thuis genoeg heeft. Dnjepr, dat in de achtste finales Ajax uitschakelde, kan voor het eerst een Europese finale bereiken. Beide halve finales beginnen om 21.05 uur. Op RTL 7 wordt Dnjepr - Napoli uitgezonden.

2. Nacht van de Vluchteling

Tijdens de Nacht van de Vluchteling, van donderdag op vrijdag, wordt met een wandeltocht van 40 kilometer geld opgehaald voor het goede doel. De lopers gaan van de Erasmusbrug in Rotterdam naar het Humanity House in Den Haag. Dinsdag hadden zich al 1.200 wandelaars opgegeven en daarnaast zijn er zo'n 500 deelnemers aan het voorprogramma, zoals de kinderloop. Daarmee stevent de Nacht van de Vluchteling af op een recordopbrengst, na de ruim 500.000 euro die vorig jaar is opgehaald.

Zie ook: Nacht van de Vluchteling stevent af op record

Weer

Vannacht blijft het regenachtig en bewolkt in het uiterste zuiden, het noorden heeft opklaringen. Morgen trekt de regen in het zuiden via Limburg weg en gaat overal de zon geregeld schijnen. Het wordt rond 16 graden. De wind is matig, aan zee soms vrij krachtig uit noord tot noordwest, 3 tot 5 Bft.

TV-tips

Grote Geschiedenis Quiz - NPO2, 20.30 uur

Donderdagavond strijden bekende en onbekende Nederlanders om wie de grootste Geschiedeniskenner is in de Grote Geschiedenis Quiz van 2015. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie