Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Kerry en Poetin spreken elkaar voor eerst in twee jaar

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry spreekt dinsdag in Sotsji met de Russische president Vladimir Poetin. Ook de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, zou erbij zijn. Volgens Bloomberg gaan de besprekingen over Oekraïne, het atoomakkoord met Iran en de conflicten in Jemen, Syrië en Irak. 

2. Indringer NOS staat voor de rechter

Dinsdag om 12.00 uur staat de 19-jarige man die eind januari zendtijd eiste bij de NOS, voor de rechter tijdens de eerste pro-formazitting. De man uit Pijnacker wordt verdacht van gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Hij heeft een bekentenis afgelegd. De zaak wordt nu niet inhoudelijk behandeld, wel zal de rechter bepalen of de man langer vast blijft zitten. Half februari werd zijn voorarrest verlengd tot deze zitting. Op 19 juni gaat de zaak inhoudelijk verder.

3. Start vijfdaags staakt-het-vuren in Jemen

In Jemen gaat dinsdag een wapenstilstand in, zodat hulporganisaties de bevolking kunnen helpen. Het staakt-het-vuren moet vijf dagen duren. Het voorstel daarvoor komt van Saudi-Arabië, dat leiding geeft aan een internationale coalitie die aanvallen uitvoerde op doelen van de Houthi-rebellen in Jemen. De Houthi's verdreven eerder de president van het land, om vervolgens de macht te grijpen.

4. Barcelona verdedigt voorsprong halve finale Champions League

FC Barcelona verdedigt dinsdagavond een 3-0 voorsprong in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München. De Catalanen krijgen net als vorige week niet te maken met Arjen Robben, die kampt met een blessure. Nog nooit overleefde een club een knock-outwedstrijd in de Champions League na de eerste wedstrijd met 3-0 te hebben verloren. De aftrap in de Allianz Arena is om 20.45 uur en de wedstrijd wordt uitgezonden op NPO 1.

5. Oplagecijfers kranten in 2014

Dinsdagochtend om 09.00 uur worden de oplagecijfers van de kranten in 2014 bekendgemaakt. Afgaand op de afgelopen kwartalen worden er weinig positieve cijfers verwacht. 

Weer en verkeer

Dinsdag schijnt de zon geregeld en maken het noordwesten en noorden later in de ochtend en 's middags kans op een bui. Eerst is de wind rustig, 's middags wordt hij matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5, uit zuidwest tot west. Het wordt 15 graden in het noordwesten tot 21 in Limburg.

De ANWB verwacht dinsdagochtend een normale spits.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie