Wat gaat er vanavond in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van maandagavond 11 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

1. Feyenoord en Vitesse tegenover elkaar

Maandagavond wordt het erediviseduel Feyenoord - Vitesse ingehaald. De wedstrijd mocht zondagmiddag niet doorgaan wegens werkonderbrekingen van de politie. De actie maakt deel uit van het cao-conflict dat de politievakbonden met de minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) hebben. De aftrap in De Kuip is om 20.00 uur. Het duel is cruciaal in de strijd om Europees voetbal.

2. Libris Literatuurprijs

Maandagavond wordt de winnaar van De Libris Literatuurprijs tijdens een uitzending van Nieuwsuur bekendgemaakt. Adriaan van Dis, Esther Gerritsen, Gustaaf Peek, Kees 't Hart, Niña Weijers en Peter Terrin maken kans op de prestigieuze literatuurprijs.

3. Arsenal in actie in strijd om plek drie Premier League

In de Premier League staat maandagavond het duel tussen Arsenal en Swansea City op het programma. De ‘Gunners’ bezetten de derde plek en lopen bij een zege uit op nummer vier Manchester United. De top drie in Engeland plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier doet mee aan de voorrondes van het kampioenenbal. Swansea City staat achtste en heeft nog een kleine kans op een Europa League-ticket. Het duel tussen Arsenal en Swansea begint om 21.00 uur.

Bekijk de stand in de Premier League

Weer en verkeer

Komende nacht kan er in het zuiden en zuidoosten mogelijk een bui vallen. Morgen schijnt de zon geregeld en maken het noordwesten en noorden kans op een bui. Het wordt 15 tot 21 graden. Woensdag is het zonnig.

De Verkeersinformatiedienst verwacht geen bijzonderheden tijdens de avondspits op maandag. 

TV-tips

Peter R. De Vries: Internetpesters Aangepakt - RTL5, 20.30 uur

Peter R. de Vries vindt dat de wetgeving bij internetpesten in Nederland flink achterloopt . In Peter R. De Vries: Internetpesters Aangepakt gaat hij daarom zelf aan de slag om de slachtoffers van deze criminelen te helpen. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie