Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Duitse inval in Nederland 75 jaar geleden

Zondag is het 75 jaar geleden dat troepen van Nazi-Duitsland Nederland binnenvielen, wat uiteindelijk leidde tot de capitualie vij dagen later en vijf jaar bezetting. Op diverse plaatsen in Nederland wordt stil gestaan bij het jubileum. 

2. Acht duels in eredivisie

Liefst acht duels in de eredivisie staan zondagmiddag op het programma. In de strijd tegen degradatie zijn AZ-NAC Breda, Go Ahead Eagles-sc Heerenveen en FC Utrecht-Excelsior belangrijke wedstrijden. Feyenoord-Vitesse zou aanvankelijk ook zondag plaatsvinden, maar is door werkonderbrekingen van de politie verplaatst naar maandagavond. De acht duels beginnen allemaal om 14.30 uur.

Bekijk het volledige programma en de stand

3. Verstappen in actie in Spaanse Grand Prix 

Zondag om 14.00 uur start de Spaanse Grand Prix, met Max Verstappen op de zesde plaats op de startgrid. Na vier races ver weg is het Formule 1-circus weer in Europa neergestreken. Verstappen beschikt in Spanje over een nieuwe Renault-motor, de laatste die hij volgens de reglementen dit seizoen mag gebruiken. Nico Rosberg vertrekt zondag in zijn Mercedes van pole-position. 

4. Poetin en Merkel in gesprek in Moskou

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is zondag in Moskou om daar te praten met de Russische president Vladimir Poetin. Op de agenda staat vooral de situatie in Oekraïne. Het gesprek vindt plaats daags na de grote militaire parade in Moskou, waarmee Rusland de overwinning op Nazi-Duitsland 70 jaar geleden vierde. Merkel was daarbij net als diverse andere staatshoofden niet aanwezig vanwege de situatie in Oekraïne en de rol die Rusland daarin speelt. 

En verder: 

Is het zondag in Nederland en veel andere landen moederdag. 

Weer en verkeer

Zondag blijft het droog en schijnt de zon geregeld. De wind is afgenomen naar zwak of matig, kracht 2 tot 4. Het wordt 14 tot 19 graden. Maandag wordt het nog warmer, landinwaarts tot 25 graden.

Door werkzaamheden is dit weekeinde geen direct treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Amersfoort. Reizigers wordt aangeraden om om te reizen. De NS zet ook bussen in. Er is door werkzaamheden ook beperkt treinverkeer tussen Gouda en Utrecht Centraal en tussen Nijmegen en Utrecht Centraal. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie