Wat gaat er vanavond in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van zaterdagavond 9 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

1. Acties politie in uitgaansgebieden

Politieagenten in Groningen, Almere, Arnhem en Eindhoven leggen voeren vanavond actie voor een betere cao. Tussen vrijdag 22.30 uur en zaterdag 00.30 uur zullen ze niet te voet surveilleren in de uitgaansgebieden daar.

2. Barcelona en Real Madrid in actie

De topclubs uit de Spaanse Premiéra Division komen zaterdagavond in actie. Topaffiche is Real Madrid - Sevilla om 20.00 uur. Koploper Barcelona neemt het om 18.00 uur al op in eigen huis tegen Real Sociedad. Mocht de Spaanse competitie na dit weekeinde worden stilgelegd, is het eventueel zels mogelijk dat Barcelona tot kampioen wordt uitgeroepen. Maandag gaat het overleg daarover verder. 

Verkeer

Door werkzaamheden is dit weekeinde geen direct treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Amersfoort. Reizigers wordt aangeraden om om te reizen. De NS zet ook bussen in. Er is door werkzaamheden ook beperkt treinverkeer tussen Gouda en Utrecht Centraal en tussen Nijmegen en Utrecht Centraal. 

TV-tips

Het bombardement - NP01, 21.15 uur

Film ui 2012 met in de hoofdrol Jan Smit, wiens personage wordt gevolgd rondom het Duitse bombardement op Rotterdam in 1940. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie