Wat gaat er vanavond in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdagavond 8 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

1. Afsluiting actieweek 'Nederland helpt Nepal'

Vrijdagavond 8 mei sluit de Nationale Actieweek 'Nederland helpt Nepal' en wordt de nieuwste tussenstand van Giro555 bekend gemaakt. Dat zal gebeuren tijdens een speciale uitzending van NPO Radio 2 tussen 22 en 23 uur vanuit het AKN gebouw in Hilversum. Het programma wordt gepresenteerd door Gijs Staverman (dj) en Frank van ‘t Hof (co-host). Om 22.45 uur wordt de stand bekendgemaakt van de actieweek. De laatste tussenstand staat op 13,6 miljoen euro.

2. Nasleep Britse verkiezingen

De Conservatieve Partij van zittend premier David Cameron is met zeker 326 zetels zeker van een absolute meerderheid in het Britse Lagerhuis. Cameron heeft vrijdagmiddag koningin Elizabeth bezocht in Buckingham Palace en verwacht de komende dagen zijn nieuwe kabinet te vormen. Ondertussen zijn de leiders van drie andere grote Britse partijen opgestapt: Ed Milliband van de Labourpartij, Nick Clegg van de Liberaal Democraten en Nigel Farage van UKIP. 

3. Acties politie in uitgaansgebieden

Politieagenten in Groningen, Almere, Arnhem en Eindhoven leggen voeren vanavond actie voor een betere cao. Tussen vrijdag 22.30 uur en zaterdag 00.30 uur zullen ze niet te voet surveilleren in de uitgaansgebieden daar.

Verkeer

Vanwege het einde van de meivakantie zal het vrijdagmiddag iets drukker zijn op de wegen, maar de VID verwacht verder een normale spits.

TV-tips

The Undateables - 21.00 uur, TLC

The Undateables bleken tot dusver helemaal niet zo 'undateable', maar of het dit seizoen weer zo voortvarend gaat? Het maakt in ieder geval heel wat los.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie