Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 8 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Uitslag verkiezingen Verenigd Koninkrijk

Vrijdagmiddag komt de definitieve uitslag van de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk, die donderdag zijn gehouden. De Britse premier David Cameron blijft waarschijnlijk de Britse premier. De Conservatieven krijgen mogelijk 316 zetels en liggen op koers om de verkiezingen te winnen. Cameron kan er redelijk zeker van zijn dat hij een nieuw kabinet kan gaan vormen.

2. V&D maakt nieuwe strategie bekend

V&D maakt vrijdag op een informatiebijeenkomst bekend welke plannen de warenhuisketen heeft voor de toekomst en met welke strategie het in de toekomst weer financieel gezond denkt te worden. Eerder dit jaar werd duidelijk dat V&D behoorlijk in de problemen zat, toen de keten bekend maakte het personeel te willen korten op salaris. Bovendien werd de verhuurders van de panden gevraagd om een bepaalde huurvrije periode en structurele huurverlaging.

3. Verstappen met Formule 1-circus weer in actie

Na twee weken zonder race staat dit weekeinde in Spanje de eerste Europese Grand Prix op het programma. Vrijdag zijn de eerste vrije trainingen. De eerste sessie vindt plaats tussen 10.00 en 11.30 uur en de tweede sessie wordt tussen 14.00 en 15.30 uur afgewerkt. Max Verstappen bezet de elfde plaats in de WK-stand.

4. Afsluiting actieweek "Nederland helpt Nepal”

Vrijdagavond 8 mei sluit de Nationale Actieweek "Nederland helpt Nepal" en wordt de nieuwste tussenstand van Giro555 bekend gemaakt. Dat zal gebeuren tijdens een speciale uitzending van NPO Radio 2 tussen 22.00 en 23.00 uur, vanuit het AKN gebouw in Hilversum. Het programma wordt gepresenteerd door Gijs Staverman (DJ) en Frank van 't Hof (co-host).

Verkeer

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht door de meivakantie weinig drukte op de weg. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie