Wat gaat er donderdagavond in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdagavond 7 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

1. Britse stembussen nog hele avond open

Nog tot 22.00 uur (23.00 uur Nederlandse tijd) kunnen inwoners van Groot-Brittannië hun stem uitbrengen voor een nieuw Lagerhuis. De ongeveer 50.000 stembureaus in 650 kiesdistricten zijn sinds 8.00 uur Nederlandse tijd geopend. Het lijkt een nek-aan-nekrace te worden tussen de twee grootste partijen, de Conservatieven van premier David Cameron en Labour van Ed Miliband. De officiële uitslag wordt vrijdag pas bekendgemaakt.

2. Eerste ronde halve finales Europa League

In de Europa League staan donderdag de heenwedstrijden in de halve finales op het programma. Jonathan De Guzman neemt het met Napoli op tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat in de achtste finales Ajax uitschakelde. In de andere halve eindstrijd ontvangt bekerhouder Sevilla het Italiaanse Fiorentina. Deze wordt live uitgezonden op RTL 7. De aftrap van beide duels is om 21.05 uur.

Weer

In het zuiden en oosten is nog een bui mogelijk. In de rest van het land blijft het droog met vooral in het westen en noordwesten volop zon. Het is 13 graden op de Wadden tot 16 langs de oostgrens. De westelijke wind neemt af naar matig, kracht 3 tot 4, en gaat vanavond liggen. Morgen schijnt de zon van tijd tot tijd, blijft het vrijwel droog en wordt het 15 tot 20 graden met weinig wind.

Verkeer

Vanwege de meivakantie verwacht de ANWB een lichte avondspits. Wel worden deze avond en nacht enkele snelwegen afgesloten voor werkzaamheden, het gaat om delen van de A4, A20, A58 en A67.

TV-tips

Op de vlucht - 21.30 uur, RTL 4

Misdaadverslaggever John van den Heuvel gaat weer op zoek naar voortvluchtige criminelen. In de start van het tweede seizoen jaagt hij op Saban B., hoofdverdachte in een grote mensenhandelzaak waarin hij veroordeeld is voor acht jaar cel. Op de vlucht zoekt hem in Turkije.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie