Wat gaat er woensdagavond in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdagavond 6 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

1. Bekerwinnaar FC Groningen gehuldigd

FC Groningen wordt woensdag in eigen stad gehuldigd voor het winnen van de KNVB-beker, voor het eerst in de clubhistorie.De Groningers versloegen zondag PEC Zwolle met 2-0 in de bekerfinale in De Kuip. 

De spelers beginnen om 18.15 uur in een open bus aan een rijtour door de stad vanaf de Euroborg, via de Grote Markt naar de Drafbaan. Daar worden mogelijk tienduizenden supporters verwacht. Het spektakel duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Zie ook: FC Groningen achtste verschillende bekerwinnaar in acht seizoenen

2. Barcelona - Bayern München treffen elkaar

FC Barcelona en Bayern München ontmoeten elkaar woensdagavond in de halve finale van de Champions League. Voor Bayern-coach Josep Guardiola betekent het een terugkeer naar de club die hij tussen 2008 en 2012 naar vele hoofdprijzen leidde.

De Duitse kampioen moet het onder andere stellen zonder de geblesseerde Arjen Robben. Het duel in Camp Nou begint om 20.45 uur.

En: Vermaelen voor het eerst in selectie FC Barcelona

Weer

In de namiddag bereiken de buien vanuit het westen de oostgrens. Daarbij kan het onweren en zijn zware windstoten tot rond negentig kilometer per uur mogelijk. 

De zuiden- tot zuidwestenwind neemt boven land toe naar vrij krachtig en aan zee naar hard en woensdagavond even stormachtig, 5 tot 8 Bft. Het wordt 14 en 16 graden.

"De buien die vanmiddag over het land trekken, kunnen plaatselijk opnieuw zeer fors zijn. In het algemeen zijn de buien echter minder zwaar dan gisteren. Met name de windstoten kunnen hier en daar toch even voor overlast zorgen", aldus Weerplaza. 

Verkeer

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht voor woensdagavond vrijwel geen spits door de meivakantie. 

Vanwege het zeer ontstuimige weer zouden de files die ontstaan wel snel in lengte kunnen toenemen. Automobilisten moeten rekening houden met harde windstoten. 

TV-tips

Moeder & Grunberg, 23.00 uur, 2Doc

Achttien jaar oud, verlaat Arnon Grunberg Amsterdam-Zuid met de ambitie acteur te worden en te ontsnappen aan zijn dominante moeder en zwijgzame vader. Nu, inmiddels 44 jaar en succesvol schrijver, woonachtig in New York, besluit hij dat het tijd is terug te keren naar z'n ouderlijk huis. Doel is een boek te schrijven over zijn moeder, Hannelore Klein.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie