Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Bekerwinnaar FC Groningen gehuldigd

FC Groningen wordt woensdag in eigen stad gehuldigd voor het winnen van de KNVB-beker, voor het eerst in de clubhistorie. De Groningers versloegen zondag PEC Zwolle met 2-0 in de bekerfinale in De Kuip. 

De spelers beginnen om 18.15 uur in een open bus aan een rijtour door de stad vanaf de Euroborg, via de Grote Markt naar de Drafbaan. Daar worden mogelijk tienduizenden supporters verwacht. Het spektakel duurt tot ongeveer 21.00 uur.

2. Nederlandse reddingswerkers terug uit Nepal

De Nederlandse reddingswerkers van Urban Search And Rescue (Usar) komen naar verwachting aan het einde van de middag aan op het vliegveld van Eindhoven. De hulpverleners vertrokken maandagochtend al uit het rampgebied van de aardbeving in Nepal, maar gingen pas naar huis na een speciale dag met onder meer een medische en psychologische check-up. Usar arriveerde 26 april, een dag na de zware aardbeving, als een van de eerste reddingsteams in Kathmandu.

3. Halve finale Champions League Barcelona - Bayern München

FC Barcelona en Bayern München ontmoeten elkaar woensdagavond in de halve finale van de Champions League. Voor Bayern-coach Josep Guardiola betekent het een terugkeer naar de club die hij tussen 2008 en 2012 naar vele hoofdprijzen leidde. De Duitse kampioen moet het onder andere stellen zonder de geblesseerde Arjen Robben. Het duel in Camp Nou begint om 20.45 uur.

Weer en verkeer

Komende nacht is het overwegend droog en liggen de minima rond 9 graden. Woensdag zijn er aanvankelijk opklaringen en is het overwegend droog met af en toe zon, maar aan de kust blijft de wind vrij krachtig. 

In de loop van de dag komen er weer buien voor, vooral landinwaarts. Die regen gaat mogelijk gepaard met onweer. De wind kan mogelijk aanwakkeren tot stormachtig met tot in de avond kans op zware windstoten. De middagtemperatuur ligt rond 15 graden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie