Wat gaat er Bevrijdingsdag in ieder geval nog gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van dinsdagavond 5 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

1. Bevrijdingsdag eindigt met 5 meiconcert

Vrijwel heel Nederland had op Bevrijdingsdag te maken met slecht weer; zware onweersbuien trokken over het land. Daardoor zijn meerdere bevrijdingsfestivals later begonnen dan gepland.

Bevrijdingsdag wordt traditiegetrouw afgesloten met het 5 meiconcert op de Amsterdamse Amstel, in aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het concert wordt dit jaar verzorgd door het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van de Amerikaan Clark Rundell, met solisten Herman van Veen, Claudia de Breij en Giovanca. Het concert start om 21.00 uur en wordt live uitgezonden op NPO 1. 

Alles over 4 en 5 mei in ons dossier

2. Eerste halve finale Champions League

Juventus en Real Madrid staan vanavond tegenover elkaar in de eerste halve finale van de Champions League. De Italiaanse topclub stelde zaterdagavond de titel in de Serie A, terwijl Real Madrid tweede staat in de Primera Division. De 'Koninklijke' hoopt dit seizoen de eerste club te worden die de Champions League-zege prolongeert. De aftrap in Turijn is om 20.45 uur. De wedstrijd wordt uitgezonden op NPO 3.

3. Laatste avond voor belastingaangifte

Vanavond is dan echt de laatste avond dat particulieren en ondernemers belastingaangifte kunnen doen. Dat zou eigenlijk 30 april zijn, maar de Belastingdienst besloot de datum waarop de aangifte op zijn laatst binnen moet zijn, uit te stellen naar 5 mei. Volgens de dienst verloopt de verwerking van de belastingaangiften "voorspoedig", waardoor er ruimte is om mensen extra tijd te geven voor het doen van hun aangifte.

Verkeer:

Vanwege Bevrijdingsdag zal er weinig drukte zijn op de wegen, verwacht de VID. Wel zouden eventuele files in lengte snel kunnen toenemen, vanwege het ontstuimige weer.

TV-tips:

Achter de Schermen van De wereld draait door - NPO 1, 22.15 uur

Voor het eerst in tien jaar liep een filmploeg mee met DWDD. Van de realisering van het Pop-Up museum tot de spannende uitzending over de aanslag op Charlie Hebdo. Gasten, redacteuren en Matthijs van Nieuwkerk laten zien hoe de meest bekeken talkshow van Nederland tot stand komt.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie