Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 28 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Meer Nederlanders terug uit Nepal

Nadat maandag al een kleine groep Nederlanders is teruggekeerd uit het door verwoestende aardbevingen geteisterde Nepal, komen vandaag meer mensen aan. Op vliegbasis Eindhoven landt een militaire vlucht met aan boord 44 mensen, onder wie moeders met kleine kinderen en ouderen.

2. Hulpverlening Nepal wordt voortgezet

Ondertussen gaat in Nepal het reddingswerk onverminderd door. Verwacht wordt dat het dodental, dat maandagavond al op meer dan 4000 stond, opnieuw zal oplopen.

3. Rechtszaak trajectcontroles

In Utrecht dient de rechtszaak die voorzitter van stichting Privacy First, Bas Filippini, heeft uitgelokt tegen de staat. Inzet zijn de trajectcontroles op de snelweg die volgens hem inbreuk maken op de privacy van burgers en daarom moeten verdwijnen.

4. NOC*NSF besluit over Europese Spelen

Het NOC*NSF besluit in een extra vergadering over de kandidaatstelling van Nederland voor organisatie van de Europese Spelen in 2019, en geeft aansluitend een persconferentie.

5. Twitter presenteert kwartaalcijfers

Het bedrijf heeft al tijden last van een afvlakkende groei van actieve gebruikers. In het vierde kwartaal van 2014 bereikte die groei met 1,4 procent een dieptepunt. De financiële cijfers zijn doorgaans wel iets beter.

En verder...

Vindt in de Tweede Kamer het wekelijkse vragenuurtje plaats, biedt jongerenorganisatie JOP aan het ministerie van OC&W een petitie aan over het rekenniveau in het mbo-onderwijs, en doet organisatie Het Palestijns Huis hetzelfde bij Buitenlandse Zaken - om aandacht te vragen voor de door IS ingesloten inwoners van het vluchtelingenkamp in de Syrische stad Yarmouk.

Weer en verkeer

In het westen vallen enkele buien, terwijl in het oosten de zon schijnt. 's Middags trekken de buien via het oosten weg en schijnt in het westen de zon het langst. Het wordt 10 tot 12 graden. De wind draait van zuid naar west en wordt dan matig tot krachtig.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie