Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. PSV speelt kampioenswedstrijd

PSV kan zaterdag voor de 22e keer in de clubhistorie de landstitel veroveren. De Eindhovenaren moeten daarvoor in eigen huis afrekenen met sc Heerenveen. Als PSV niet wint, moet het hopen dat Ajax zondag een steek laat vallen tegen NAC Breda. De aftrap van PSV-sc Heerenveen is om 19.45 uur. Bij een overwinning worden de Eindhovenaren zondag gehuldigd.

2. Verstappen in actie in Bahrein

Het Formule 1-circus is dit weekeinde neergestreken in Bahrein, waar zaterdag  vanaf 17.00 uur de kwalificatie wordt verreden. Max Verstappen bezet na drie races de gedeelde negende plek in de WK-stand.  

Zie ook: Renault kan probleemloze race in Bahrein niet garanderen

3. Muziekliefhebbers vieren Recordstore Day

Zaterdag vieren muziekliefhebbers wereldwijd het bestaan van de platenzaak. De winkels zetten daar iets tegenover: nieuwe platen of reproducties van oude klassiekers. Platenzaken door het hele land organiseren bovendien concerten in hun eigen filialen

4. Van Gelder op medaillejacht bij EK turnen

Yuri van Gelder probeert zaterdag tijdens de EK turnen een medaille te veroveren op ringen. De 31-jarige Brabander kwalificeerde zich als zesde voor de eindstrijd. De Griek Eleftherios Petrounias ging als eerste door naar de finale. Bart Deurloo komt in actie in de finale van het onderdeel sprong. Deurloo haalde nipt, als achtste, de eindstrijd. De finales beginnen om 14.30 uur.

Zie ook: Deurloo en Van Gelder naar toestelfinales op EK

5. Youtube-festival in Amsterdam 

In Amsterdam komen de bekendste Youtube-gebruikers van Nederland bij elkaar voor hun eigen festival Veed. In de Westergasfabriek kunnen fans hun favoriete Youtubers ontmoeten, en worden prijzen uitgereikt aan de beste videomakers.

Weer en verkeer

Zaterdag is het op de meeste plaatsen zonnig en wordt het 11 tot 15 graden. De matige tot vrij krachtige noordoostenwind laat het wel kouder aanvoelen. Zondag zijn er wat meer wolken. Maar het blijft droog en het wordt weer 11 tot 15 graden.. 

Het kan volgens de ANWB wat drukker zijn op de A10 bij de afritten RAI. In de Amsterdamse RAI is van vrijdag 17 april tot en met zondag 26 april de AutoRAI

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie