Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van dinsdagavond 14 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Madrileense derby bij kwartfinales Champions League

De eerste wedstrijden in de kwartfinales van de Champions League staan dinsdagavond op het programma. De Italiaanse kampioen Juventus ontvangt AS Monaco en Atletico Madrid treedt in eigen huis aan tegen Real Madrid. Dat laatste duel is een herhaling van de finale van 2014, toen Real met 4-1 zegevierde na verlenging. De wedstrijden beginnen om 20.45 uur.

2. Kwartaalcijfers Intel

Vanavond rond 22.00 uur Nederlandse tijd, na het sluiten van de Amerikaanse beurs, maakt Intel zijn financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2014 bekend. De verwachtingen zijn niet optimistisch. De winst daalt waarschijnlijk in vergelijking met een jaar geleden en de omzet groeit nauwelijks.

Vorige week werd al bekend dat de pc-markt in het eerste kwartaal, na twee stabiele kwartalen, gedaald is. Intel is de grootste chipleverancier voor pc’s ter wereld, maar kan op de groeiende mobiele markt slechts mondjesmaat voet aan de grond krijgen. 

3. Amerikanen herdenken moord op Abraham Lincoln

Het is dinsdag precies 150 jaar geleden dat Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten, werd gedood. Op 14 april 1865 werd hij neergeschoten door John Wilkes Booth. Op verschillende plekken in het land wordt stilgestaan bij de dood van Lincoln, bijvoorbeeld met tentoonstellingen. 

4. Verkeer

Dinsdagavond is normaalgesproken de drukste avondspits van de week, meldt de ANWB. De verwachting is dat het rond 15.30 uur al druk wordt en de meeste files rond 19.00 uur zijn opgelost. Er wordt gerekend op 200 kilometer file.

Bekijk de actuele verkeerssituatie

5. TV-tips

Viva Pillow Talk - Net 5, 22.30 uur

Hoe was de eerste ontmoeting? Wie heeft de broek aan thuis? Welke gênante momenten heb je meegemaakt tijdens seks? Wat vind je belangrijk in een goede opvoeding? Deze en veel meer onderwerpen worden in de tweede aflevering van het nieuwe programma VIVA Pillow Talk voorgelegd aan vijftien Nederlandse bekende en onbekende koppels.

Bekijk de volledige tv-gids