Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van maandagavond 13 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Wilders spreekt op Pegida-bijeenkomst 

PVV-leider Geert Wilders houdt maandag een toespraak tijdens een demonstratie van de anti-islambeweging Pegida in het centrum van de Duitse stad Dresden. De premier van de Duitse deelstaat Saksen heeft Wilders zondag gewaarschuwd: er worden geen xenofobe of racistische uitlatingen getolereerd. De demonstratie begon rond 18.00 uur. 

2. Uitreiking De Tegel 2014

Maandagavond is de uitreiking van De Tegel 2014, de journalistieke jaarprijzen, in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. In de categorie Nieuws zijn genomineerd: Joep Dohmen en Jeroen Wester voor hun NSA-dossier in NRC Handelsblad, Bart Mos en Joris Polman voor 'Misstanden bij KPMG in de Telegraaf en Olaf Koens, Jeroen Akkermans en de researchredactie van RTL Nieuws voor 'Onthullingen vliegramp MH17'.

Bekijk hier alle nominaties

3. Liverpool in actie tegen Newcastle United

In de Premier League staat maandagavond het duel tussen Liverpool en Newcastle United op het programma. De 'Reds' bezetten de zesde plaats en moeten winnen om nog kans te maken op een Champions League-ticket. Newcastle, waar Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita kunnen rekenen op speeltijd, is bezig aan een matig seizoen. De aftrap is om 21.00 uur.

Zie ook: Nieuws over Premier League

En: Scorebord

4. Verkeer

De Verkeersinformatiedienst (VID) rekent op een 'lichte spits' vanwege 'rustig weer'. Ook de ANWB verwacht geen grote drukte: ongeveer 100 kilometer file. 

Bekijk de actuele verkeerssituatie

5. TV-tips

Spoorloos - 21.15 uur, NPO1

In deze aflevering van Spoorloos volgt de kijker Bjorn, die op zijn achttiende ontdekte dat hij het kind is van een spermadonor. Zijn vader stond aan de basis van tweehonderd zwangerschappen. Bjorn probeert een deel van zijn broers en zussen te traceren.

Bekijk de volledige tv-gids