Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdagavond 10 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Obama en Castro op top in Panama

De Amerikaanse president Barack Obama en de Cubaanse president Raúl Castro zijn aanwezig bij de Summit of the Americas in Panama, een grote internationale bijeenkomst. Er gaan geruchten dat Obama en Castro elkaar zullen ontmoeten. Premier Mark Rutte is ook in Panama, en spreekt mogelijk met Castro. Nederland onderhoudt goede diplomatieke banden met Cuba. 

Zie ook: Ministers Buitenlandse Zaken VS en Cuba ontmoeten elkaar

2. PSV kan grote stap richting titel zetten

PSV kan een zeer grote stap richting de landstitel zetten als vrijdagavond voor eigen publiek wordt gewonnen van PEC Zwolle. Bij een zege van de Eindhovenaren is het kampioenschap zaterdag mogelijk al een feit. Dan moet Ajax wel verliezen bij Heracles Almelo. In de afgelopen twee seizoenen slaagde PSV er niet in om in eigen huis af te rekenen met PEC Zwolle. De aftrap in het Philips Stadion is om 20.00 uur.

Zie ook: Cocu wil dat PSV-spelers zich niet laten afleiden door mogelijke titel

En: Programma en stand eredivisie

3. Verkeer

De ANWB rekent vrijdagavond op ongeveer 150 kilometer file. Na de avondspits wordt gestart met werkzaamheden tussen Rotterdam en Den Haag. Die werkzaamheden duren het hele weekend. De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht vrijdagavond verder geen bijzonderheden op de weg. 

4. TV-tips

Top Gear - 21.30 uur, Veronica

Na het ontslag van Jeremy Clarkson zal het autoprogramma volgend jaar waarschijnlijk in een gewijzigde vorm verschijnen. Veronica zendt de afleveringen van het (aller-?)laatste seizoen uit.

On the Road - 22.00 uur, NPO 3

In deze film, gebaseerd op het beroemde boek van Jack Kerouac, ontmoet aanstormend schrijver Sal Paradise de losbandige Dean Moriarty. Ze reizen door Amerika, op zoek naar avontuur, seks, drugs, alcohol en muziek. 

Bekijk de volledige tv-gids