Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdagavond 8 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. FC Groningen en Excelsior in halve finale KNVB-beker

In de tweede halve finale van de KNVB-beker staan FC Groningen en Excelsior tegenover elkaar, twee clubs die nog nooit de beker wonnen. De duels in competitieverband tussen deze teams eindigden deze jaargang twee keer onbeslist: 1-1. De aftrap in de Euroborg is om 20.00 uur. De winnaar neemt het op 3 mei in de finale op tegen PEC Zwolle.

En: Excelsior hoopt Groningse hoogmoed af te straffen in halve finale

3. Staking Franse luchtverkeersleiders gaat door

In Frankrijk staken de luchtverkeersleiders nog de hele dag. Ook donderdag gaat de staking vanwege een conflict over pensioenplannen door. Het vliegverkeer op Schiphol ondervindt woensdag veel hinder van de staking van luchtverkeersleiders in Frankrijk. 

4. Verkeer

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht woensdagmiddag en -avond geen verkeersproblemen. "Meer dan tweehonderd kilometer file komt er waarschijnlijk niet te staan, tenzij er zich onverhoopt incidenten voordoen", aldus de VID. 

5. TV-tips

Gouden Bergen, SBS6 - 20.30 uur

Tijd voor een stukje gluren bij de rijke buren in het tweede deel van de serie Gouden Bergen. De zes dames uit het welgestelde dorpje Bergen lijken het perfecte luizenleventje te leiden. Dat niets is wat het lijkt, blijkt zodra de voordeur op een kier staat. 

Bekijk de volledige tv-gids