Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Uitspraak vleeshandelaar Willy Selten

Vleeshandelaar Willy Selten (45) uit Oss hoort dinsdag of hij een celstraf krijgt voor fraude met paardenvlees. Voor zover bekend is bij de handelaar tenminste 336.000 kilo paard verwerkt. Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar celstraf geëist.

Zie ook: Vijf jaar cel geëist tegen Willy Selten voor paardenvleesfraude

2. Hoger Beroep Ton Hooijmaijers

Dinsdag is de uitspraak in het Hoger Beroep tegen oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, zijn echtgenote en makelaar Arnold K. De vroegere provinciebestuurder in Noord-Holland heeft zich in de ogen van het Openbaar Ministerie via allerlei corrupte praktijken laten bevoordelen door vastgoedbedrijven, projectontwikkelaars en grondbezitters. Het OM heeft vier jaar cel geëist tegen Hooijmaijers.

Zie ook: OM eist opnieuw vier jaar cel tegen oud-VVD-gedeputeerde Hooijmaijers

En: Bestuurder moet af van angst voor de bananenschil

3. Twente en Zwolle strijden om plek in Bekerfinale

FC Twente en PEC Zwolle strijden dinsdagavond vanaf 20.00 uur in Enschede om een plaats in de finale van de KNVB-beker. Voor de Tukkers is het de laatste kans om een seizoen dat zich kenmerkt door financiële problemen nog enigszins te redden. Beide clubs wonnen in het recente verleden de beker. FC Twente klopte in 2011 Ajax in de finale, PEC Zwolle was in de eindstrijd van afgelopen jaar nog veel te sterk voor datzelfde Ajax.

Zie ook: Volledig programma KNVB-beker

En: Schreuder verwacht strijdbaar FC Twente in 'wedstrijd van het jaar' 

4. Weer en verkeer

In de nacht van maandag op dinsdag klaart het op en daalt het kwik landinwaarts tot net onder het vriespunt. Plaatselijk ontstaat een mistbank. Maandag blijft het droog en schijnt de zon geregeld, maar in het noorden zijn er veel wolken. Het wordt 8 tot 13 graden. Later in de week wordt het zachter. Vrijdag is het 14 tot 18 graden.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dinsdag een reguliere ochtendspits. Mede omdat de weersverwachtingen goed zijn worden weinig problemen verwacht.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie