Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Eredivisie: PSV treedt aan tegen FC Twente

In de eredivisie staan zaterdagavond liefst vijf wedstrijden op het programma. Koploper PSV treedt om 20.45 uur in Enschede aan tegen FC Twente. Om 18.30 uur beginnen de duels Vitesse-FC Groningen en PEC Zwolle-Willem II. sc Heerenveen en NAC Breda trappen om 19.45 uur af en om 20.45 uur begint FC Dordrecht-Heracles Almelo.

Zie ook: FC Twente mist veel spelers tegen PSV

2. Vrouwenfinale van tennistoernooi Miami

Serena Williams, de nummer één van de wereldranglijst, speelt zaterdag op het prestigieuze toernooi van Miami in de finale tegen de Spaanse Carlo Suárez Navarro, de nummer twaalf van de wereld. Williams boekte in Miami haar zevenhonderdste overwinning op het hoogste niveau.

Zie ook: Serena Williams bereikt eindstrijd in Miami

En: Serena Williams: 'Opeens zag ik mensen met een taart lopen' 

3. Kortste maansverduistering van de eeuw

Mogelijk kunnen mensen in Noord-Amerika, Oost-Azië, de Stille Oceaan, Australië en Nieuw-Zeeland zaterdag een maansverduistering (pdf) aanschouwen. Wel zullen zij snel moeten zijn: de maansverduistering duurt waarschijnlijk slechts vijf minuten. 

4. Weer en verkeer

Zaterdag valt er eerst nog wat regen in het zuiden, maar geleidelijk wordt het droog en breekt de zon door. De paasdagen verlopen zo goed als droog. Het wordt 8 tot 12 graden bij een zwakke tot matige wind uit een noordwestelijke richting.

De ANWB verwacht zaterdag geen files vanwege het paasweekend. Wel is er kans op veel reacreatieverkeer.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie