Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdagavond 3 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Festivalseizoen van start met Paaspop

Het festivalseizoen wordt vrijdagavond om 16.00 uur afgetrapt met Paaspop in het Brabantse Schijndel. Er zijn optredens van onder meer The Kooks, Rudimental LIVE, dEUS, Anouk, Kensington en Typhoon. De organisatie heeft de afgelopen dagen alles op alles moeten zetten om de schade die is ontstaan door het weer deze week te herstellen. 

Zie ook: Paaspop zet extra mensen in om stormschade op te ruimen 

2. NEC speelt om promotie naar eredivisie

NEC kan vrijdagavond de titel in de Jupiler League en daarmee promotie naar de eredivisie veiligstellen. In eigen huis hebben de Nijmegenaren aan een gelijkspel genoeg tegen Sparta. Mocht NEC verliezen, dan moet de ploeg hopen op puntenverlies van FC Eindhoven in het duel met Jong Ajax. De wedstrijden in de Jupiler League beginnen om 20.00 uur.

Zie ook: Oud-international Peters reikt schaal Jupiler League uit aan spelers NEC

3. Grote namen in halve finales tennistoernooi Miami Open

Andy Murray, de nummer drie van de wereld, speelt om 19.00 uur (Nederlandse tijd) in de halve finales van de Miami Open tegen de Tsjech Tomas Berdych, de nummer negen. Later op de avond speelt Novak Djokovic, die donderdag David Ferrer in twee sets versloeg, tegen de Amerikaan John Isner. 

Zie ook: Djokovic naar halve finale

En: Isner verrast Nishikori en bereikt halve finale in Miami 

4. Verkeer

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht net als donderdag een drukkere avondspits vanwege het Paasweekend. De ANWB rekent echter op een 'normale spits'; in totaal ongeveer 100 kilometer file. 

5. TV-tips

Reizen Waes, NPO 3 - 20.30 uur

Veel vakantiegangers willen graag buiten de gebaande paden treden, maar doen het niet. Tom Waes vertrekt juist naar bestemmingen non grata om te zien of je hier zonder gevaar de voortent van je caravan uit kunt klappen. 

The Amazing Spider-Man, RTL 5 - 20.40 uur 

In deze film, gebaseerd op het beroemde stripboek, ziet de kijker hoe Spider-Man als tiener zijn superkrachten krijgt. Emma Stone en Andrew Garfield spelen de hoofdrollen in de film van regisseur Marc Webb.

Bekijk de volledige tv-gids