Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 3 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Start Hoger Beroep overvallers juwelier in Utrecht 

Vrijdag gaat het Hoger Beroep in de zaak van de overval op een juwelier in het Utrechtse Kanaleneiland van start. Twee mannen (beiden uit 1992) werden eerder veroordeeld tot 7 jaar cel voor de overval, waarbij medewerkers en omstanders gewond raakten door kogels en pepperspray.

Zie ook: Zeven jaar cel voor gewelddadige juweliersoverval Utrecht 

2. NEC kan titel Jupiler League veiligstellen

NEC kan vrijdagavond de titel in de Jupiler League en daarmee promotie naar de eredivisie veiligstellen. In eigen huis hebben de Nijmegenaren aan een gelijkspel genoeg tegen Sparta. Mocht NEC verliezen, dan moet de ploeg hopen op puntenverlies van FC Eindhoven in het duel met Jong Ajax. De wedstrijden in de Jupiler League beginnen om 20.00 uur.

Zie ook: Oud-international Peters reikt schaal Jupiler League uit aan spelers NEC

3. Festivalseizoen opent met Paaspop

Het festivalseizoen wordt vrijdag geopend met Paaspop in het Brabantse Schijndel. Er zijn optredens van onder meer The Kooks, Rudimental LIVE, dEUS, Anouk, Kensington en Typhoon. De organisatie heeft de afgelopen dagen alles op alles moeten zetten om de schade die is ontstaan door het weer deze week te herstellen. 

Zie ook: Paaspop zet extra mensen in om stormschade op te ruimen 

Weer en verkeer

Vrijdag blijven het noorden en oosten droog met nu en dan zon. Elders neemt de bewolking toe en gaat het vooral 's middags af en toe regenen, het langst in het zuidwesten. Het wordt 8 tot 10 graden. De wind wordt zuidelijk en zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. In het paasweekend blijft het zo goed als droog, schijnt de zon af en toe en is het 8 tot 12 graden.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht vrijdagochtend vrijwel geen ochtendspits, vanwege het paasweekend. In de loop van de dag zal er daardoor wel meer recreatieverkeer op de weg zijn. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie