Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdagavond 2 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. The Passion wordt opgevoerd in Enschede

In Enschede wordt donderdagavond The Passion, het lijdensverhaal van Jezus, opgevoerd. Het is de vijfde keer dat het evenement op Witte Donderdag, drie dagen voor Pasen, wordt georganiseerd. Jim de Groot speelt dit keer de rol van Jezus en Shirma Rouse is Maria. Verder doen Jeroen van der Boom (Petrus), Jeroen van Koningsbrugge (Judas), Jon van Eerd (Pontius Pilatus), Robert ten Brink (de verteller) en Bridget Maasland (verslaggeving) mee. Dinsdag werd ook bekend dat Dave Roelvink de rol van Barabbas speelt.

Zie ook: Storm brengt The Passion in Enschede niet in gevaar

En: The Passion ook te volgen op de radio 

2. Drukte op de weg vanwege paasweekend

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) wordt het donderdagavond druk op de weg vanwege het naderende Paasweekend. Het gebruikelijke woon/werkverkeer mengt zich met vakantieverkeer. De VID rekent op een 'zware spits'; tot 350 kilometer file. Volgens de ANWB begint de spits vroeg en zal het hoogtepunt rond 17.00 uur worden bereikt. 

Zie ook: Minder mensen gaan op vakantie tijdens Pasen

3. Djokovic in actie op tennistoernooi Miami

Novak Djokovic, de nummer één van de wereld, speelt donderdagnacht om 1.00 uur (Nederlandse tijd) in de kwartfinales van het prestigieuze tennistoernooi van Miami tegen de Spanjaard David Ferrer, de nummer zeven. Ook Serena Williams, de nummer één bij de vrouwen, komt donderdag in actie. Zij speelt tegen de Roemeense Simona Halep, die derde staat op de wereldranglijst. 

Zie ook: Gefrustreerde Djokovic naar kwartfinales, Murray boekt 500e profzege

4. Weer

De wind neemt donderdagavond in kracht af, meldt het KNMI. Later op de avond wordt het droog, en 's nachts wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In het zuidoosten van Nederland kan het licht gaan vriezen. 

5. TV-tips

The Green Mile, RTL 8, 20.29 uur

John Coffey (Michael Clarke Duncan), een reusachtige zwarte man met bovennatuurlijke krachten, wordt onterecht veroordeeld voor de moord op twee meisjes. Gevangenisbewaker Paul Edgecomb (Tom Hanks) bouwt een band op met Coffey. The Green Mile, uit 1999, werd genomineerd voor vier Oscars. 

Ghost Busters, RTL 7 - 23.30 uur 

In Ghost Busters, uit 1984, bestrijden drie ontslagen professors tegen betaling spoken. Acteur Bill Murray, onder meer bekend van Groundhog Day en Wes Anderson-films, speelt een van de hoofdrollen. 

Bekijk de volledige tv-gids en meer tv-tips