Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 april 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Crimineel duo hoort uitspraak

Antonio van der P. en Enise B. horen donderdag van de rechter in Assen of en hoe lang ze de gevangenis in moeten. Het criminele duo liet vorig jaar een spoor van geweld achter in Nederland en Duitsland. Ze staan terecht voor onder meer zware mishandelingen, diefstal en afpersing. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft lange celstraffen geëist; tegen Van der P. (26) zestien jaar cel en tegen B. (20) veertien jaar. Volgens justitie heeft het duo doelbewust en koelbloedig gehandeld.

Zie ook: OM eist zestien en veertien jaar cel tegen crimineel duo

En: Wat u moet weten over de zaak van het criminele duo

2. NAVO test flitsmacht in Eindhoven

De NAVO begint donderdag met het testen van haar nieuwe zogenoemde flitsmacht, een zeer snel inzetbare troepenmacht. Dat gebeurt onder meer op de vliegbasis Eindhoven en in Tsjechië. Nederland is samen met de NAVO-bondgenoten Noorwegen en Duitsland een van de voortrekkers.

Zie ook: NAVO test nieuwe flitsmacht op vliegbasis Eindhoven

En: Nederland loopt voorop bij flitsmacht NAVO

3. SNS Reaal presenteert jaarcijfers

SNS Reaal presenteert donderdagochtend haar jaarcijfers. De presentatie van de cijfers zou eigenlijk plaatsvinden in maart, maar werd uitgesteld vanwege onder meer de verkoop van verzekeringstak Vivat aan de Chinese verzekeraar Anbang.

Zie ook: Staat verkoopt Reaal voor 150 miljoen euro aan Chinese verzekeraar

4. Vrouw die 14-jarige jongens aanreed voor de rechter

Donderdag dient in de rechtbank van Leeuwarden de zaak tegen de 57-jarige vrouw uit Sint Nicolaasga die in augustus twee jongens van 14 jaar aanreed. Justitie legt haar poging tot doodslag ten laste. De jongens zouden de hond van de vrouw hebben gepest. Een van de jongens raakte ernstig gewond. 

Zie ook: Vrouw uit Sint Nicolaasga die jongens (14) aanreed voorlopig vrij 

En: 'Automobiliste rijdt bewust jongens aan'

5. Paus Johannes Paulus II tien jaar dood

Katholieken over de hele wereld staan donderdag stil bij het overlijden van paus Johannes Paulus II in 2005, precies tien jaar geleden. De paus werd in 2014 heilig verklaard. Hij was de langstzittende paus ooit. 

Zie ook: Paus Johannes Paulus II in recordtijd heilig verklaard 

Weer en verkeer

Donderdag trekt de regen snel richting Duitsland. Er kan dan nog steeds een bui vallen, maar geleidelijk wordt het overal in Nederland droog. Ook de wind neemt in kracht af. Het wordt 's middags ongeveer 8 graden. 

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht donderdagochtend een "gebruikelijk verkeersbeeld", na drukke dagen als gevolg van de wind. In het zuiden van het land kan de regen tijdens de spits nog voor extra drukte zorgen. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie