Wat gaat er vanavond gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdagavond 26 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Nasleep vliegramp Germanwings

Vandaag is begonnen met de identificatie van de eerste slachtoffers van het neergestorte toestel van Germanwings die woensdag zijn geborgen. Ondertussen is ook de zoektocht naar stoffelijke resten en wrakstukken hervat. Verder hebben de onderzoekers de eerste zwarte doos, de cockpit voice recorder, onderzocht. Uit de communicatie van de piloten blijkt dat de copiloot, die alleen in de cockpit zat, de Airbus moedwillig heeft laten neerstorten.

Zie ook: Copiloot liet toestel Germanwings moedwillig neerstorten

En: In beeld: Vlucht 4U9525 van minuut tot minuut | Dossier vliegramp

2. Kamerdebat over sluiten grenzen asielzoekers

Vanaf ongeveer 19.00 debatteert de Tweede Kamer met staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Justitie) over het VVD-voorstel om de Europese grenzen te sluiten voor asielzoekers. De regeringspartij vindt dat vluchtelingen voortaan een veilige opvang moeten krijgen in hun eigen regio. Coalitiepartner PvdA is fel tegen. Premier Rutte zei dinsdag al dat hij hier geen ruimte voor ziet in het regeerakkoord.

Zie ook: VVD wil de Europese buitengrenzen sluiten voor asielzoekers

En: 'Nederlandse asielbeleid uitnodigend voor terroristen'

3. Facebook over virtual reality

Op Facebooks ontwikkelaarsconferentie F8 houdt het bedrijf een keynote-speech over virtual reality. In een toespraak met de titel 'Waarom virtual reality voor jou belangrijk wordt' spreekt Michael Abrash, chief scientist van Facebook-dochter Oculus, over de ontwikkelingen op dit gebied.

Zie ook: Virtual reality is praktisch al realiteit

4. Weer en verkeer

Het regen in een groot deel van het land, maar in de loop van de avond trekt het regengebied naar Duitsland weg. De zuidwestelijke wind is matig tot krachtig en het is 6 tot 9 graden. Ook komende nacht trekken er buien over het land en draait de wind naar west tot noordwest.

De ANWB verwacht vanwege de regen een drukkere avondspits dan normaal.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

5. TV-tips

Dagboek van een calgirl - 20.30 uur, Net 5

De eerste aflevering van de remake van het Britse Secret Diary of a Callgirl waarin Anna (Sanne Langelaar) haar zielenroerselen deelt met de kijkers. Ook Susan Visser is in de serie te zien, als de op geld beluste eigenaresse van een exclusief escortbureau.

Bekijk de volledige tv-gids en meer tv-tips