Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 maart 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Cijfers over schuldsanering in Nederland

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert hoeveel mensen er in 2014 in de schuldsanering zaten.

De schuldproblematiek in Nederland is de afgelopen jaren toegenomen. Minstens 700.000 Nederlanders hebben problematische schulden, waarvan in 2013 28.000 mensen in de schuldsanering zaten.

Zie ook: 'Problematische schulden steeds vaker onoplosbaar'

2. Rutte en Mansveld naar China

Premier Mark Rutte en staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) reizen af naar China voor een bezoek van zes dagen. Ruim zeventig bedrijven, aangevoerd door werkgeversorganisatie VNO-NCW, reizen met de premier mee.

Zie ook: Rutte weer op handelsmissie naar China

3. Eerste training Oranje in aanloop kwalificatiewedstrijd met Turkije

Het Nederlands elftal werkt dinsdag vanaf 11.45 uur op het veld van Quick Boys de eerste training af op weg naar de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag tegen Turkije.

Bondscoach Guus Hiddink haalde maandag Quincy Promes bij de selectie als vervanger van de geblesseerde Arjen Robben. Nederland leed deze voorronde al twee nederlagen en moet winnen van Turkije om de kansen op EK-deelname niet in gevaar te brengen.  

Zie ook: Hiddink roept Promes op als vervanger geblesseerde Robben 

4. Wereld Tuberculose Dag, petitie aangeboden aan Kamer

Dinsdag is het Wereld Tuberculose Dag, ingesteld door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) om aandacht te vragen voor deze ziekte. NCV Tuberculosefonds en Artsen zonder Grenzen bieden de Tweede Kamer dinsdag een petitie in de vorm van een mondkapje aan, in een oproep om een effectieve aanpak te vinden voor de ziekte die wereldwijd elke dag 4.000 mensen het leven kost.

Zie ook: Aantal tbc-besmettingen licht gedaald in 2014

5. Weer en verkeer

Dinsdag neemt van het westen uit de bewolking toe en in de loop van de dag volgt regen. In het oosten blijft het lang droog en zien we de zon nog wat schijnen. Het wordt 9 graden bij een zwakke tot matige westelijke wind.

Dinsdagochtend verwacht de ANWB een normale spits; ongeveer 130 kilometer. Volgens de ANWB moet er wel rekening gehouden worden met hier en daar een mistbank.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

TV-tips

Nationale Misdaadmeter - Dinsdag, 24 maart,  21.25 uur, NPO 1

Hoe zit het met criminaliteit in Nederland? Is het (on-)veiliger geworden of ervaart Nederland dat alleen maar zo? Jaap Jongbloed haalt er harde cijfers en deskundigen bij voor een eerlijk antwoord.  

Bekijk de volledige tv-gids en meer tv-tips